Klasyka gatunku

Są produkty, których smak i aromat pamięta się latami. Klasyczne wędzonki Hańderek są hołdem dla receptur i smaków, jakie zna i za którymi tęskni większość dzisiejszych konsumentów wędlin. Bogaty bukiet aromatów, zdecydowany i charakterystyczny smak są dokładnie tym, czego szukają klienci, wspominający z nostalgią czasy swojej młodości. Wiedząc o tym i szanując wymagania klientów, stworzyliśmy linię produktów pełną klasycznych, doskonale rozpoznawalnych smaków.

Wybrane produkty

Przepisy przekazywane latami z pokolenia na pokolenie. Smaki i aromaty jakie pamiętamy z dzieciństwa i chcemy by towarzyszyły nam zawsze. W końcu przysmaki do których jesteśmy przyzwyczajeni. Mamy swoje ulubione sposoby na ich podania i chcemy by ich smak towarzyszył nam i naszym bliskim najlepiej zawsze. Taka właśnie jest seria „Klasyka Gatunku” od Hańderka. Stworzona by ochronić najlepiej rozpoznawalne i ukochane smaki polskich wędlin. Z myślą o klasycznych, sprawdzonych smakach i aromatach polskich kiełbas, szynek i innych ukochanych wędlin powstała seria „Klasyka gatunku”. Poznajmy ją bliżej bo naprawdę warto.

Szynka ponad wszystko

Najlepszy przepis i sposób podania szynki to oczywiście świeża jajecznica a do tego ciepła bułeczka z szynką, pomidorem i np. szczypiorkiem. A jeśli ktoś spieszy się bardzo może kawałki szynki wrzucić od razu na patelnię i wzbogacić smak swojej jajecznicy. Tą z kolei można zastąpić bardziej delikatnym i pożywniejszym omletem. Najlepszy smak obu potraw wydobędzie jednak właśnie krucha i delikatna szynka. A w kolekcji klasyka gatunku jest w czym wybierać. Znajdziemy tutaj aż 12 różnych rodzajów tej ukochanej przez nas wędliny. Będą to: szynka starobielska, szynka babci, szynka kasztelana, szynka chłopa i szynka wójtowej. A jeśli te nam się znudzą, mamy do wyboru jeszcze: szynkę Basi, szynkę soczystą, szynkę włoską czy w końcu szynkę od dziedzica i szynkę od wędzarza. Wszystkie aromatyczne, delikatne w smaku i z mięsa najlepszej jakości.

Boczek razy trzy

A jeśli lubimy bardziej wyrazisty smak jajecznicy czy omletu, to szynkę możemy zastąpić w nich boczkiem. Boczek sprawdzi się też jako świetny dodatek do grilla, podsmażony z cebulką wydobędzie smak pierogów lub babki ziemniaczanej. A kto powiedział, że nie można spróbować Carpccio z boczku ? Marynowany z dodatkiem odpowiednich przypraw nada się idealnie do pokrojenia w cienkie plastry i podania jako wykwintna i smaczna przekąska. By przygotować wszystkie te smakołyki możemy sięgnąć aż po trzy produkty z serii „Klasyka gatunku”. Będą to: boczek wędzony, boczek parzony paski i bardzo aromatyczny i smaczny – boczek z czosnkiem pieczony. Wszystkie odpowiednio tłuste, kruche i z niezapomnianym aromatem najlepszego boczku jaki tylko możemy sobie wyobrazić.

Rarytasy z Klasyki Gatunku

Gdy marzą nam się natomiast po prostu smaczne kanapki a chcemy urozmaicić ich smak czymś nowym sięgnijmy po inne wędliny serii „Klasyka gatunku” od Hańderka. Baleron gotowany idealnie skomponuje się z odrobiną chrzanu lub czegoś ostrzejszego do smaku. Karcze od dziedzica doskonale będzie pasował ze smakiem kiszonego ogórka. Schabowa od rzeźnika to z kolei na kanapce idealna towarzyszka świeżego pomidora. W końcu ostatni w tej serii schab cygański doskonale połączy się z marynowaną papryką, cukinią lun inną wyrazistą w smaku marynatą.

W serii klasyka gatunku naprawdę jest w czym wybierać. A ilość produktów powoduje, że szybko nie znudzi się nam próbowanie tych wyśmienitych i klasycznych wędlin.