Nasza oferta

Zrazówka od wędzarza GAZ

Produkt z peklowanego mięśnia szynki wieprzowej, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Mięso z szynki wieprzowej 74%, woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (zawiera soję), ekstrakty przypraw, ekstrakty ziół, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Zrazówka od wędzarza to tradycyjnie przygotowywane mięso z szynki wieprzowej, najpierw peklowane w solonej zalewie, później naturalnie wędzone w dymie drzewnym i końcowo parzone dla uzyskania właściwego koloru i konsystencji. Zrazówka to delikatne mięso z mięśnia wieprzowego, którym często zajadają się nie tylko dorośli, ale i nawet najbardziej wybredne dzieci.

Ze względu na subtelny aromat zrazówki jest to mięso często wkrajane do różnego rodzaju sałatek. Podawane na zimno sprawdza się również jako dodatek do pieczywa. Zrazówkę można podawać także na ciepło, czy to jako składnik śniadaniowej jajecznicy, czy obiadowej zapiekanki.