Zakład Przetwórstwa Mięsnego Zakład Hańderek to firma z prawie 30-letnią tradycją.

Dynamiczny rozwój, wysoka jakość produktów, szeroki asortyment oraz naturalne, zdrowe składniki to najważniejsze cechy charakterystyczne firmy Hańderek.

Historia firmy

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek mieści się w Buczkowicach k/ Bielska-Białej w pięknej okolicy, u stóp Góry Skrzyczne i jeziora Żywieckiego.Zakład jest firmą rodzinną prowadzoną przez Wojciecha i Pawła Hańderek. W tej formie prawnej obecny jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne produkcji wędlin sięgają o całe pokolenie wstecz. Stąd nie bez przyczyny chwalimy się tradycyjnymi recepturami produkowanych wędlin. W historii zakładu przełomowym momentem było przystąpienie Polski do Uni Europejskiej, które to dało firmie duży bodziec do rozwoju zarówno w obszarze modernizacji produkcji jak i poszerzenia rynków zbytu. W chwili obecnej firma zatrudnia około 250 osób i dostarcza mięso i wędliny do klientów poprzez 3 kanały dystrybucji tj. sklepy firmowe, sieć detalicznych sklepów jak również poprzez największe hurtownie w Polsce. Nad produkcją czuwa sztab fachowców oraz baczne “oko” Właścicieli, dla których jakość i smak produktów jest najważniejsza.

Hańderek, czyli tradycyjne polskie wędliny

W asortymencie firmy Hańderek każdy znajdzie coś dla siebie. Nasz asortyment jest bardzo zróżnicowany, a w jego skład wchodzą wędliny, kiełbaski, rolady, boczki, karczki, polędwice i pasztety. Od pewnego czasu w naszych sklepach firmowych można także znaleźć zupełnie nową kategorię produktów – pasty kanapkowe vege w czterech pysznych smakach. Bardzo ważną grupę w asortymencie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek stanowią wędliny i wędzonki. Produkty te tworzone są zgodnie z tradycyjnymi, staropolskimi recepturami, z najwyższej jakości mięsa. Doskonały smak i aromat sprawiają, że Konsumenci bardzo wysoko oceniają nasze produkty. Nasza firma posiada kilkanaście sklepów firmowych, przede wszystkim w Podbeskidziu i na Śląsku, a nasze produkty dostępne są także w hurtowniach i sklepach detalicznych. Z naszej oferty korzystają nie tylko Konsumenci indywidualni, ale także restauratorzy z całej Polski.

Najwyższa jakość produktów

Według nas jakość i smak produktów to kluczowa “przepustka” do serc i stołów Konsumentów, ale również podstawowy parametr oceniany przez naszych obecnych i przyszłych Kontrahentów. Dbamy o to na wielu obszarach:
  • rozwój portfolio asortymentowego w oparciu o badania i opinie z rynku;
  • dbałość o zdrowie odbiorców poprzez wybór sprawdzonych i certyfikowanych dostawców;
  • stałe podnoszenie wiedzy i umiejętności personelu.
Rosnące wymagania konsumentów oraz konieczność dostosowania się do różnych przepisów prawnych sprawiły, że w firmie Hańderek został wdrożony system, którego celem jest zapewnienie najwyższej jakości żywności – HACCP. System ten może być zdefiniowany jako metoda umożliwiająca na zarządzanie bezpieczeństwem żywności. W ten sposób konsumenci mogą mieć pewność, że nasze produkty są bezpieczne dla ich zdrowia i nie zawierają szkodliwych substancji. Efektywne funkcjonowanie systemu HACCP wpływa pozytywnie na funkcjonowanie naszego Zakładu, zwiększa efektywność pracy i poprawia świadomość pracowników. Zapraszamy do przejrzenia asortymentu Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek i zapoznania się z przepisami publikowanymi na naszej stronie.

Wybrane nagrody i wyróżnienia