Nasza oferta

Szynka basi VAC

Produkt z połączonych kawałków mięsa – peklowanych mięśni szynki wieprzowej, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Mięso z szynki wieprzowej 75%, woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty, ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Szynka Basi to produkt wytwarzany z mięsa wieprzowego, które jest selekcjonowane pod kątem odpowiedniej ilości tłuszczu. Wybrane fragmenty mięsa najpierw poddaje się procesowi peklowania, następnie tradycyjnego wędzenia. Końcowe parzenie szynki sprawia, że wszystkie zawarte w niej aromaty się równoważą, a mięso nabiera właściwego koloru i pełni smaku.

Szynka najczęściej wykorzystywana jest jako dodatek do pieczywa i śniadaniowych kanapek. Sprawdzi się ona również podawana na desce mięs lub wkrajana do potraw takich jak zapiekanki, koreczki, albo mięsne przystawki.