Nasza oferta

Pasztetowa firmowa

Produkt podrobowy wieprzowy, z dodatkiem mom-u drobiowego, parzony, w osłonce niejadalnej. Tłuszcz wieprzowy 28%, mięso drobiowe (z kurczaka) oddzielone mechanicznie 15%, wątroba wieprzowa 15%, tkanka wieprzowa łączna 8%, woda, kasza manna (zawiera gluten), skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, białko sojowe, cukier, aromaty (zawiera mleko łącznie z laktozą, seler), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, stabilizatory: cytryniany sodu, octany I mleczan sodu, emulgatory: e471, e472c, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać gorczycę.

Kategoria:

Pasztetowa to wyjątkowy wyrób mięsny przygotowywany z myślą o wielbicielach kanapek. Mieszanka różnych rodzajów mięs, w tym mięsa drobiowego i wątroby wieprzowej sprawia, że pasztetowa ma głęboki smak, a jednocześnie lekką konsystencję. Do mięsa dodawana jest między innymi woda, kasza manna i przyprawy, tworząc smaczny dodatek do pieczywa dla dorosłych i dzieci.

Najczęściej pasztetową podaje się oczywiście na kanapkach tworzonych z różnego rodzaju pieczywa. Dobrze komponuje się ona z masłem, kiszonkami, dodatkami warzywnymi, a nawet sosami.