Nasza oferta
Pasztet z cielęciną VAC
Produkt podrobowy wieprzowy, z dodatkiem mięsa cielęcego, parzony, w osłonce niejadalnej. Tkanka wp łączna 23%, tłuszcz wieprzowy 18%, mięso wieprzowe 14%, wątroba wieprzowa 12%, skrobia ziemniaczana, mięso cielęce 3%, woda, kasza manna (z pszenicy), sól, aromaty (zawiera mleko łącznie z laktozą, seler), przyprawy, jaja kurze w proszku, cebula suszona, białko sojowe, ekstrakty przypraw, cukier, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać gorczycę.
Pasztet z mięsem cielęcym wyróżnia się na tle innych podobnych produktów przez swój delikatny, a zarazem wyjątkowy smak. Pasztet tworzony jest z mięsa wieprzowego, wątroby i dodatku cielęciny oraz przypraw takich jak między innymi suszona cebula. Niejadalna osłonka zachowuje świeżość i lekką konsystencję pasztetu, którą można łatwo rozsmarować na pieczywie.
Pasztet z cielęciną głównie podaje się w towarzystwie świeżego pieczywa i masła. Jako dodatki do takich kanapek sprawdzają się kiszonki, pokrojone w plasterki warzywa i warzywne sałatki, musztarda, chrzan, koperek, a nawet majeranek.