Garmażeryjne przysmaki

Każdy moment jest dobry, aby rozkoszować się smakiem najwyższej klasy mięs. Tym, którzy nie zawsze mają wystarczająco czasu, aby przygotować pełnowartościowy, smaczny posiłek, dedykujemy naszą linię dań gotowych i produktów garmażeryjnych. Staranna selekcja wysokiej klasy surowców, naturalne przyprawy i sprawdzone receptury są gwarantem udanego dania.

Wybrane produkty:

  • golonka gotowana
  • pasztet z cielęciną
  • pasztet firmowy
  • pieczeń wieprzowa

Pasztet to danie iście królewskie. Przyrządzali je już starożytni Rzymianie, wypromowali Francuzi, a w Polsce zajadał się nim i rozsławił go król Jan III Sobieski. Golonka to również tradycyjna potrawa kuchni Polskiej. I choć bardziej kojarzymy ją z Bawarią w Niemczech, to u nas była popularna już kilka lat temu. A najlepsze golonki królowały na stołach głównie na Śląsku, w Małopolsce i Wielkopolsce. Wszystkie te tradycje, najlepsze przepisy, wyselekcjonowane składniki i miłość do mięs zebrał Hańderek, tworząc kolekcję „Garmażeryjne Przysmaki”.

Szybko, smacznie i zdrowo

Sięgajmy po tą serię nie tylko szukając klasycznych smaków. To przede wszystkim produkty powstałe z najwyższej klasy mięs. Tylko z takich może powstać wyjątkowy w smaku pasztet czy aromatyczna pieczeń. W końcu to produkty i dania gotowe. Idealne więc dla tych, którzy nie mają wystarczająco dużo czasu by smaczny pasztet czy pieczeń przygotować samemu w domu. A w serii „Garmażeryjne Przysmaki” znajdziemy nie tylko najlepsze mięso, ale też naturalne przyprawy i aromaty. Produkty te powstały ze sprawdzonych, klasycznych przepisów. Przynoszą ze sobą smaki dzieciństwa, tradycje Kuchni Polskiej i codzienną wygodę i szybkość z jaką możemy podać je swoim bliskim. Będzie więc smacznie, zdrowo i do tego bardzo szybko.

Seria Garmażeryjne Przysmaki

W całej serii produktów garmażeryjnych znajdziemy u Hańderka 4 naprawdę wyjątkowe dania. Dla miłośników golonki, będzie to Golonka Gotowana. Aromatyczna, odpowiednio tłusta i soczysta, wręcz wyborna. Przygotowanie takiej samemu wymagało by naprawdę sporo umiejętności i mnóstwa czasu. A tutaj mamy produkt gotowy wprost na nasz stół. Miłośnicy pasztetów znajdą aż dwa z nich do wyboru. To pasztet z cielęciną i pasztet firmowy. Oba idealnie upieczone i przyprawione. No i na koniec, perełka w tej serii – pieczeń wieprzowa. Mięso upieczone i przygotowane idealnie. Bogate w smaku, pełne przypraw i kuszące wyśmienitym aromatem. Będzie ozdobą każdego stołu i zachwyci wszystkich swoim smakiem.

Pasztet na sto sposobów

A jeśli chcemy już nasz gotowy obiad lub kolację wyróżnić to wybierzmy pasztet i sięgnijmy po jakiś wyjątkowy dodatek. Idealnie skomponuje się z nim klasyczny sos tatarski. Chcąc zrobić go samemu w domu sięgnijmy po jogurt, majonez, musztardę, cebulę i ogórki kiszone. Warzywa drobno posiekajmy i wymieszajmy z pozostałymi składnikami. Całość możemy też zblendować, wtedy smak sosu i konsystencja będą idealne. Sól i pieprz, oczywiście do smaku i wedle upodobania.

A jeśli lubimy pasztet na ciepło, oto ciekawa propozycja. Cienkie plastry pasztetu zawijamy w ciasto francuskie i zapiekamy w piekarniku. Ważne by ciasto było w pokojowej temperaturze, wtedy idealnie zawiniemy w nie mięso. Takie danie z odrobiną chrzanu lub np. sosu barbeque będzie zaskakujące, smaczne i oryginalne. Sezonowo możemy też podać taki obiad z sosem ze świeżych grzybów: prawdziwków, borowików czy kurek.

To co najważniejsze w serii „Garmażeryjne Przysmaki” to cztery idealne dania gotowe, dla zabieganych i szukających czegoś szybkiego i przepysznego. A korzystaj z naszych przepisów i poświęcając kwadrans czasu możemy dodatkowo wyczarować w kuchni oryginalne i zaskakujące dla gości danie. Do Dzieła !

Showing the single result