Nad ogniem wędzone

Z tradycją tworzone. Smacznie wędzone kiełbasy, pyszna szynka, krucha polędwica to nowa marka wędlin dla całej rodziny. Spróbuj i Ty.

Lista produktów marki Nad Ogniem Wędzone

  • szynka
  • polędwica
  • kiełbasa schabowa
  • kiełbasa bekonowa
  • ogonówka
  • Szynka zrazowa

To co jest najlepsze w wędlinach to mnogość wyboru. Szynki, polędwice czy kiełbasy sprawią, iż każdy smakosz mięsa znajdzie coś dla siebie. Wędzone, suszone, pieczone – to tylko kilka z najpopularniejszych rodzajów pod względem metody przygotowania. No a liczba smaków, przypraw i aromatów jest wprost nieskończona. A co gdyby była seria, która pozwala choć na chwilę zasmakować w różnych smakach wędlin. Proszę bardzo: „Nad Ogniem Wędzone” – sześć różnych wędlin, każda inna i trudno wybrać która najlepsza. Poznajmy więc je wszystkie.

Szynka i polędwica - dlaczego takie smaczne

Najdelikatniejsze wędliny z wieprzowiny to oczywiści szynka i polędwica. Te w serii „Nad ogniem wędzone” są wyjątkowo delikatne, kruche i oczywiście z lekkim wędzonym smakiem i aromatem. To wyjątkowy przysmak, który pokocha cała rodzina od tych najmłodszych po najstarszych. Najlepsze będą oczywiście na kanapkach, jako podstawa codziennego śniadania lub kolacji. Cienkie plastry na świeżym i chrupkim pieczywie skomponują się idealnie. Podstawa to też świeża sałata, oraz pomidor lub ogórek. Te delikatne warzywa najlepiej komponują się ze smakiem wędliny, a do tego kanapka jest zdrowa i pożywna. Na górę może być świeży szczypiorek lub odrobina pieprzu. Nie przesadzajmy natomiast z solą; wędliny same w sobie są już dobrze przyprawione.

Kiełbasy w serii  ogniem wędzone

Jeśli szukamy natomiast wyjątkowej kiełbasy to te w serii „Nad ogniem wędzone” są naprawdę godne uwagi. Kiełbasa schabowa i kiełbasa bekonowa są oryginalne w smaku, mają bogaty aromat i są świetnie doprawione. Będą z pewnością znakomicie smakowały na kanapce czy jako przekąska. Ale warto pomyśleć o nich komponując także półmisek zimnych przekąsek na przyjęcie. Koniecznie wyjęte z lodówki i podane tuż przed przyjęciem. Zaskoczą naszych gości smakiem i elegancją. Z dodatkiem innych wędlin, świeżych ziół i warzyw stworzą idealną kompozycję i ozdobę spotkania z bliskimi.

To jeszcze nie koniec -na stół wjeżdża ogonówka i szynka zrazowa

Ogonówka i szynka zrazowa to chyba najbardziej oryginalne produkty w tej serii. Warto wiedzieć przy tej okazji, iż ogonówka to wędlina wyprodukowana z wieprzowiny z mięśni pośladkowych Szynka zrazowa to natomiast wędlina o wyraźnie mięsnej strukturze i wyczuwalnych w smaku kawałkach mięsa. Powiedzieć o tych produktach, iż są smaczne to jakby nic nie powiedzieć. Intensywne, kruche, aromatyczne a przy tym lekkiej i delikatne – to ich właściwa charakterystyka. Jeśli chcemy zaskoczyć naszych domowników lub gości to sięgnijmy właśnie po te dwie wędliny. Sprawdzą się na kanapce, przekąsce czy też na półmisku wędlin. Mogą być też idealne jako dnie obiadowe. Ugotowane lub upieczone z dodatkiem przypraw i w odpowiednim sosie. Będą wtedy wyglądały i smakowały apetycznie.

Jak widzimy więc, seria wyjątkowa i bogata w smaki. W linii produktów „Nad ogniem wędzone” znajdziemy i oryginalne wędliny jak ogonówka, coś dla smakoszy mięsa jak szynka zrazowa oraz najdelikatniejsze szynki i polędwice.

Showing the single result