Z polskiego dwora

Wędliny Z Polskiego Dwora...ich smakowanie przenosi nas na moment do Staropolskiego Dworu, gdzie króluje doskonała zabawa i uczta wyśmienitych smaków. Wyselekcjonowane mięso z dodatkiem naturalnych przypraw, doskonały aromat dzięki wędzeniu w dymie olchowo-bukowym oraz długi proces suszenia - to gwarancja doskonałej jakości.

Lista produktów marki Z Polskiego Dwora

  • Kiełbasa Herbowa
  • Kiełbasa Krakowska
  • Kiełbasa Żywiecka
  • Kabanosy Wieprzowe

Już od wielu lat Polacy kochają dobre wędliny. To wygodna przekąska, dodatek smacznych kanapek i źródło cennych wartości odżywczych. Nasze kulinarne gusta w tej kwestii są coraz bardziej wyszukane. Pragniemy produktów wysokiej jakości, z bardzo dobrego mięsa i też wyprodukowanych według starych, sprawdzonych i tradycyjnych receptur. Te oczekiwania idealnie spełnia seria „Z polskiego dworu” od Handerek.

Aby wyprodukować bardzo dobrej jakości wędliny, które mają wyśmienity smak i zachowują mnóstwo wartości odżywczych potrzeba trzech bardzo ważnych elementów. Po pierwsze wysokiej klasy mięsa, najlepiej wieprzowego. Jeśli lubimy wędliny przygotowane na sucho to warto zwrócić uwagę z jakiej ilości mięsa zostało wyprodukowane 100 g. danego produktu. Im więcej tym lepiej. A najlepszej jakości  produkty to wędliny których 100 g zostało wyprodukowane nawet z 140 g mięsa. Dzięki temu wędliny, będą odpowiednio suche, smaczne i długu zachowają świeżość. W utrzymaniu jej pomoże też drugi istotny element - próżniowe pakowanie. Więc warto szukać produktów właśnie tak sprzedawanych. W końcu jednak najistotniejszy jest przepis i użyte przyprawy. To jak długo i w jaki sposób mięso jest suszone, jakie są w nim aromaty, ma ogromny wpływ na nasze doznania kulinarne. Także odpowiednio dobrana mieszanka przypraw nada wędlinie charakteru.

Seria Z polskiego dwora od Handerek

Właśnie z zachowaniem wszystkich tych wysokich standardów została przygotowana seria „Z polskiego dwora” od Handerek. Ich smak ma przenieść nas na ucztę w staropolskim dworze i przypomnieć najlepsze wędliny podawane i serwowane wtedy. Mięso jest odpowiednio długo suszone, a aromat wędzenia w dymie olchowo-bukowym nadaje tym produktom apetyczny i kuszący zapach. A jeśli już skusimy się na ich spróbowanie, w każdym z produktów z tej serii odkryjemy inny zestaw przypraw, który nadaje im oryginalny smak.

Wśród wyrobów pod marką „Z polskiego dwora” znajdziemy Kiełbasę Herbową wyróżniającą się w całej serii smakiem i aromatem. Także najlepszej jakości i wyborne w swoim rodzaju: Kiełbasę Krakowską i Kiełbasę Żywiecką. A dla miłośników przekąsek idealne będą z tej serii Kabanosy Wieprzowe.

Kanapki i przekąski – czyli najlepszy sposób podania

Wędliny to oczywiście ulubiony element naszych codziennych kanapek. Tutaj aby wydobyć ich smak bardzo ważne jest użycie dobrej jakości, świeżego i smacznego pieczywa. Uważajmy także z sosami i dodatkami; ketchup czy musztarda naprawdę w niewielkich ilościach, by nie przykryły smaku mięsa. Jeśli jednak szukamy czegoś bardziej eleganckiego i wykwintnego warto wiedzieć jak podać wędliny gościom na przekąskę. Najlepsza będzie do tego drewniana taca. Wędliny ułóżmy w małych kawałkach lub plastrach idealnych na jeden kęs Najlepiej też rozłożyć kilaka rodzajów naprzemiennie i zadbać by różniły się kolorem i wyglądem. Mogą to być oczywiście luźne plastry lub zwinięte w rulonik. Do takiego zestawu idealnie zakomponują się zioła do dekoracji. Dla różnorodności nie zaszkodzi towarzystwo np. oliwek czy małych kawałków twardego sera. I najważniejsze, same wędliny podajmy tuż przed przyjściem naszych gości i najlepiej na drewnianej tacy. Wędliny Handerek z serii z polskiego dworu będą wtedy smakowały najlepiej.

Showing the single result