Kiełbasy

Wiemy, jak ważne miejsce na polskich stołach zajmują kiełbasy, a nawet pokusimy się o stwierdzenie, że są z nami obecne nie tylko w codziennym jadłospisie, ale biorą także żywy udział w naszym życiu towarzyskim – na piknikach, grillach, kolacjach, urodzinach, imieninach, chrzcinach i stypach.

Kiełbasa Podwawelska

Kiełbasa Toruńska

Kiełbasa Beskidzka

Kiełbasa Swojska

Kiełbasa na szaro

Kiełbasa od dziedzica

Kiełbasa Podlaska

sprawdź polecane produkty

Zobacz 4 produktów

Kiełbasy Hańderek, śląskie wyroby kiełbasiane – tradycja zobowiązuje

I oto przedstawiamy naszą specjalność – niezrównane, aromatyczne, swojskie kiełbasy! Tradycyjne receptury, najwyższa jakość mięsa i wprawne oko naszych mistrzów masarskich skutkują bezbłędnym zaspokojeniem potrzeb smakowych naszych Konsumentów. Prawie 30-letnia praktyka masarska zobowiązuje.

Dlatego dbamy, by punkt programu, jakim są kiełbaski, zawsze był dopięty na ostatni guzik. Zwłaszcza, kiedy mówimy o takich wyrobach, jak kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona, kiełbasa pieprzowa, kiełbasa z majerankiem czy kiełbasa jałowcowa. Jednak symbolem tradycji jest u nas Kiełbasa Wiejska.

Kiełbasa polska, tradycyjnie wyrabiana ze średnio rozdrobnionych kawałków mięsa wieprzowego i wołowego

Najwyższej jakości mięso smakuje wybornie, gdy przyrządzone jest uważnie, z użyciem tradycyjnych receptur i najnowszych technologii. Jednak pierwsze, co poczujecie, to rozkoszny aromat kminku, majeranku i innych naturalnych przypraw zachęcających do skosztowania naszych wyrobów. Przykładem aromatycznego produktu jest wiejska Kiełbasa na Szaro, stworzona z najlepszej wieprzowiny, doskonała do wieczornego „przypiekania” nad płomieniem. Według opinii niektórych Konsumentów, jest „pyszna” również na zimno.

Znakomita jest także wieprzowa Kiełbasa Czosnkowa podsuszana – peklowana, parzona i wędzona, smakowicie przyprawiana czosnkiem. Ach, już czujemy ten zapach!

Na naszym Fanpage-u na Facebook-u znajdziecie Państwo garść przepisów prezentujących jak przyrządzić KIEŁBASY NA SZARO i inne. Zapraszamy również na Blog „Kiełbasy, że palce lizać!”, a w nim pomysły na grilla i nie tylko!

Przegląd kiełbas i serii Hańderek: Kiełbasa Podwawelska, Toruńska, Beskidzka, Swojska

Wieprzowe kiełbasy nadają się do codziennych dań, ale polecamy wypróbować je przy ognisku – żywy ogień wydobywa z nich znakomity smak i aromat. Zwróćcie uwagę na wysokogatunkowe wędzone i parzone rarytasy: Kiełbasa Śląska oraz Podwawelska, które zawsze dobrze wyjdą na ruszcie. Spróbujcie także cienkiej Kiełbasy Toruńskiej – równie dobrej na grilla, jak i do pysznego leczo. A ten smak świeżutkiej Kiełbasy Beskidzkiej… Natomiast zwolennikom wyrazistych, mocno wędzonych mięs, spodoba się aromatyczna Kiełbasa Swojska.

Kiełbasy premium: Kiełbasa od dziedzica, Podlaska – szlachetne kiełbasy z najwyższej jakości mięsa

Wiele naszych produktów, w tym Kiełbasa Wiejska Tradycyjna, zostało docenionych przez Konsumentów i nagradzanych. Dzieje się tak nie bez przyczyny. Suche, tradycyjnie wędzone kiełbasy to produkty z najwyższej jakości mięsa oraz skrupulatnie dobranych przypraw i ziół, pieczołowicie tworzone w czasochłonnym procesie wędzenia w tradycyjnym piecu, następnie pieczenia i suszenia przez wiele dni. Spróbuj chociażby niezrównanej Kiełbasy Krakowskiej Suchej czy Kiełbasy Żywieckiej Podsuszanej z dużych kawałków szynki wieprzowej, doprawianej naturalnymi przyprawami.

Z grupy Nad Ogniem Wędzone polecamy zwłaszcza Kiełbasę od Dziedzica o ulepszonym składzie – jeszcze smaczniejsza i jeszcze zdrowsza! Z tej samej serii wyśmienita jest też  Kiełbasa  Bekonowa – mocno doprawiona kiełbasa z dodatkiem bekonu. Wśród przepisów na naszej stronie znajdziesz apetyczny Makaron z kiełbasą bekonową. Bez kiełbasy nie istnieje także dobry żur ani barszcz biały. Tutaj idealnie spełni swoją rolę niewędzona Kiełbasa Biała.

Jak widać, podajemy Państwu pełną gamę wybornych kiełbas, idealnych na kromkę świeżego chleba, do zup czy też z grilla. Dzięki tradycyjnym, sprawdzonym recepturom to co dobre, u nas nigdy się nie kończy!