Nasza oferta
Schab wójta VAC
Produkt z peklowanego schabu wieprzowego, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Schab wieprzowy 70%, woda, sól, białko sojowe, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, błonnik grochowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty, ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.
Schab wójta przygotowywany jest z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, wybieranego pod kątem odpowiedniej ilości tłuszczu. Dodatek wody sprawia, że mięso po obróbce termicznej wciąż pozostaje soczyste. Schab jest najpierw peklowany w zalewie, następnie długo wędzony w naturalnym dymie drzewnym i końcowo parzony dla wyrównania aromatów i uzyskania właściwej miękkości mięsa.
Schab wójta to świetny wybór na kanapki, zarówno codzienne i śniadaniowe, jak i świąteczne, tworzone ze świeżego pieczywa i mięs z talerza wędlin. Schab pokrojony w plastry dobrze sprawdzi się także zawijany w roladach, a w kostkę – jako uzupełnienie zapiekanek i sałatek.