Parówki
Jak myślicie, co sprawia, że parówki są tak popularne na polskich stołach? Czy wiecie czym są kiełbaski wiedeńskie? My u „Hańderka” śmiało wypowiadamy słowo parówka, bo wiemy, że jest to produkt najwyższej jakości.
Parówki z najwyższej jakości mięsa, które zagoszczą na każdym polskim stole
Pyszne paróweczki to świetny sposób na szybki i smaczny posiłek, zarówno dla dorosłych Koneserów, jak i dla dzieci. Wielu mamom dobre parówki wręcz ratują poranek, stanowiąc smakowite śniadanko dla ich pociech. Dzieci je uwielbiają, a rodzice mogą być zadowoleni, że serwują im wartościowy białkowy posiłek.
Chociaż przez jakiś czas parówki nie cieszyły się dobrą sławą wśród konsumentów, to na szczęście udaje nam się skutecznie odbudowywać ich reputację. Dzieje się tak, ponieważ dbamy, aby nasze produkty zawierały dużo zdrowego i najwyższej jakości mięsa. Ponadto wybieramy tylko sprawdzonych i certyfikowanych dostawców, a proces produkcji zachodzi pod okiem doświadczonych i umiejętnych masarzy.
Parówki i paróweczki z szynki i fileta z kurczaka – znamy się na tym!
Ale właściwie z czego są parówki? Przygotowujemy je z szynki wieprzowej, mięsa drobiowego, a nawet z cielęciny. Serwujemy Państwu zdrowe parówki, w którym nie musicie szukać mięsa.
Parówki z Szynki Tradycyjne to aż 90% mięsa, a więc cała masa składników odżywczych i cennego białka, warunkującego rozwój młodych dziecięcych organizmów, a także skuteczne pokrzepienie tych nieco starszych. Białko to budulec mięśni, niezależnie od wieku.
Parówki śląskie i drobiowe z indyka – w 100% naturalne składniki
Tradycyjna receptura oraz drobiazgowa kontrola jakości surowców stoi na straży wysokich standardów jakości oraz spełniania oczekiwań Konsumentów. Nasze parówki śląskie i drobiowe z indyka to zdrowy, w 100% naturalny posiłek.
Wysoka wartość odżywcza to tylko połowa sukcesu – drugą stanowi pierwszorzędny smak. Dopracowana w najmniejszych szczegółach receptura sprawia, że proponowane przez nas parówki są… Palce lizać! Parówki na śniadanie pasują do kanapek ze świeżym pieczywem, mogą być smażone z jajkiem czy grillowane. Smakują też w toście, w naleśniku, a także z rozmaitymi warzywami. No i te parówki z serem…
Możliwości tego “prostego w obsłudze” mięska są prawie nieograniczone! Na naszej stronie internetowej oraz FanPage-u na Facebook-u znajdziesz sporo ciekawych przepisów na proste, efektowne i smakowite dania z parówkami, które zachwycą dzieci i zachęcą je do jedzenia. Będziesz zaskoczony, jak można zadziwić swoich gości przekąską z parówkami. W sekcji “parówki przepis” możesz nawet wyszukać danie zawierające ulubiony produkt. Dużą popularnością cieszy się przepis na parówki w cieście drożdżowym, ciasto francuskie z parówką, a także sałatka bawarska. Dowiedz się, jak przyrządzić Parówki Koktajlowe, Śląskie czy Drobiowe zaglądając do Firmowych przepisów.
Kiełbasa parówkowa po wiedeńsku – ceniona przez znawców śniadań
A na koniec ciekawostka… Wiecie, że pierwotnie parówki, a właściwie kiełbasa parówkowa, nazywana była kiełbasą po wiedeńsku? Jej pomysłodawcą był niemiecki rzeźnik, znany też z frankfurterek. Skąd więc nazwa parówka? Otóż kiedyś parówki były sprzedawane parami. Chociaż dzisiaj możecie kupić ich ile chcecie, zarówno na sztuki, jak i kilogramy, to nazwa ta mocno zakorzeniła się w kulturze polskiej. Jeśli jednak zechcecie zjeść wyjątkowo wykwintne śniadanie, możecie odkopać pierwowzór i sięgnąć po kiełbasę parówkową po wiedeńsku.
Wybierając nasze kiełbasy i parówki, macie pewność, że dajecie swojej rodzinie to, co zdrowe, smaczne i wysokogatunkowe.