Pieczony pasztet z warzywami Hańderek

Pasztet pieczony z dodatkiem warzyw

Zgodzicie się, że pasztet z natury nie brzmi zbyt dumnie? Kryje jednak w sobie coś polskiego, takiego „naszego”. A dobry pasztet potrafią zrobić tylko najlepsze gospodynie. No i my… Choć cenimy naszych drogich wegetarian, najlepiej znamy się na mięsach. I rozumiemy, że zrównoważona dieta, powinna zawierać zarówno warzywa, jak i produkty odzwierzęce. Nasz pasztet jest równie pojemny, jak nasze serca – pomieści marchewkę, pietruszkę czy seler, ale też wyborną wieprzowinę.

4
Średnie

Surówka wiosenna z polędwicą z kurczaka

Czy zauważyliście, że wielkimi krokami przybliża się wiosna? Wraz z promieniami słońca możecie liczyć na bogactwo świeżych warzyw, które pomogą przygotować przepyszne sałatki. Z myślą o Was przygotowaliśmy przepis na sałatkę wiosenną z polędwicą z kurczaka. Od razy uprzedzamy, że nazwa sałatka wiosenna nie jest zastrzeżona do jednej potrawy. Mimo to uważamy, że zobowiązuje do korzystania z darów natury i sezonowych warzyw.

2
Łatwe
Zapiekanka z kaszy jaglanej

Zapiekanka z kaszy jaglanej

Składniki: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki bulionu 30 dag baleronu (Hańderek) 20 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka bułki tartej pieprz, sól. Kaszę jaglaną przepłukać dobrze w zimnej wodzie, a następnie wsypać do garnka, zalać bulionem i gotować na małym ogniu do całkowitego wsiąknięcia płynu . Po ugotowaniu pozostawić do przestudzenia. Baleron, ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę, baleron, ogórki, paprykę, bułkę tartą oraz połowę żółtego sera wymieszać razem, doprawiając do smaku pieprzem i solą. Przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać resztą sera żółtego i piec w temp. 180oC przez 20 minut. Smacznego!       https://kuchniaipodroze.blogspot.com

  • Szukaj

  • Poziom trudności

  • Kategorie przepisów

  • Popularne przepisy