Sałatka bawarska
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

– 6 parówek z szynki (Hańderek)

– 2 ogórki konserwowe

– 10 dag sera żółtego

– 1 cebula

– 2 łyżki oliwy

– 1 łyżka octu jabłkowego

– pieprz, sól.

 

 

 

Parówki przekroić wzdłuż na połówki i pokroić w półplasterki, ogórki również pokroić w półplasterki, a ser żółty w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wszystko razem wymieszać, dodać oliwę, ocet oraz przyprawy, dokładnie wymieszać i przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem lub jako dodatek do dań z grilla lub patelni.

 

Smacznego!

 

 

 

https://kuchniaipodroze.blogspot.com