Kiełbasa pieczona z cebulą jabłkiem i żurawiną

Kiełbasa pieczona z cebulą jabłkiem i żurawiną

Składniki:
–  5 szt. kiełbaski Włoskie 
    z suszonymi pomidorami Hańderek
–  2 większe cebule
–  2 płaskie łyżki oleju kokosowego
–  1 jabłko
–  1 łyżka suszonej żurawiny
–  100 ml jasnego piwa
–  Sól, pieprz.

 
Przygotowanie:
Cebulę obrać pokroić w piórka i podsmażyć na oleju kokosowym. Razem z tłuszczem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Kiełbaski nakłuć w kilku miejscach wykałaczką i ułożyć na cebuli.
Jabłko pokroić razem ze skórką w półplasterki, wykroić gniazda nasienne i ułożyć między kiełbaskami. Wlać piwo, posypać żurawiną i oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 30-40 minut. W trakcie pieczenia 2-3 razy polać kiełbaski powstałym płynem.
 

 

 

http://ala-piecze.blogspot.com/

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy Obiad z piekarnika
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania