Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym.
Polewamy piwem, olejem, posypujemy solą i pieprzem.
Kiełbasę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by całość się przyrumieniła.

 

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut
Gotowe w 20 minut
Danie dla osób 3
Poziom trudności Łatwe

Składniki

400g kiełbasy Wiejskiej Tradycyjnej (Hańderek)
3 duże czerwone cebule
250g pomidorków koktajlowych
4 łyżki oleju
200ml jasnego piwa
sól, pieprz...

Sposób przygotowania