Grillowane kiełbaski z camembertem i suszonymi pomidorami

Grillowane kiełbaski z camembertem i suszonymi pomidorami

Pyszne grillowane kiełbaski z camembertem – to brzmi naprawdę smacznie! Dzisiaj przedstawiamy zupełnie nowy przepis, który idealnie wpisuje się w sezon grillowy. Na spotkaniu ze znajomymi i rodziną nie może zabraknąć wyjątkowego jedzonka. Sprawdź nasz przepis na grillowane kiełbaski z serem camembert i suszonymi pomidorami.

Kiedy zaserwować grillowane kiełbaski z camembertem i suszonymi pomidorami?

Grillowane kiełbaski z dodatkami świetnie sprawdzą się na różne okazje. Takie danie jest wprost idealne na grilla ze znajomymi lub rodzinne spotkanie w ogrodzie. Potrawa zaspokoi potrzeby wszystkich smakoszy mięsa i serów. Do kiełbasek z grilla z camembertem i suszonymi pomidorami bardzo dobrze pasuje wino, sok lub piwo smakowe. Jeśli planujesz przygotowanie przyjęcia grillowego, już wcześniej zadbaj o smaczne menu. Takie kiełbaski grillowe na sałatce mogą być jednym z doskonałych pomysłów na  danie główne. Do tego możesz przygotować żurek z wiejską kiełbasą w chlebie, pyszną zimną płytę (wędliny, sery, orzechy, owoce) oraz smaczny deser (na przykład tiramisu lub jabłecznik). Goście na pewno będą zachwyceni!

Kiełbaski Hańderek – wyjątkowe i pełne smaku

Marka Hańderek słynie z doskonałej jakości wędlin i kiełbas. W naszej ofercie znajdziesz bardzo szeroki asortyment pysznych produktów – na kanapki, na grilla, na obiad. Dla nas jakość i smak to najważniejsze parametry. Właśnie dlatego staramy się, aby nasze produkty smakowały wszystkim Konsumentom. Kiełbaski Hańderek towarzyszą nam na co dzień i od święta.

Kiełbasy dostępne są w codziennym jadłospisie, biorą także udział w życiu towarzyskim, na przykład w trakcie wesel, chrzcin, styp, spotkań ze znajomymi, wspólnego grillowania. Uwielbiamy czas spędzany z rodziną i przyjaciółmi, jedzenie, rozmowy i dobrą zabawę. Nasze wędliny i kiełbasy są idealne na ten wspólny czas. Na nadchodzące spotkanie z grillowaniem doskonale sprawdzą się kiełbaski Hańderek z serem camembert i suszonymi pomidorami. Sprawdź ten smaczny przepis koniecznie, przy najbliżej okazji!

Pyszne grillowane kiełbaski z camembertem – to brzmi naprawdę smacznie! Dzisiaj przedstawiamy zupełnie nowy przepis, który idealnie wpisuje się w sezon grillowy. Na spotkaniu ze znajomymi i rodziną nie może zabraknąć wyjątkowego jedzonka. Sprawdź nasz przepis na grillowane kiełbaski z serem camembert i suszonymi pomidorami.

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 30 minut
Gotowe w 50 minut
Danie dla osób 3
Poziom trudności Łatwe

Składniki

Do przygotowania grillowanych kiełbasek z pysznymi dodatkami potrzebujesz:
kiełbaski włoskie (Hańderek)
kiełbaski góralskie (Hańderek)
serek camembert
boczek wędzony
mieszanka sałat z roszponką
suszone pomidory w oleju z żurawiną
ser feta
kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)
tarty ser grana padano lub inny podobny

Sposób przygotowania

Przygotowanie dania krok po kroku
    Przygotowanie grillowych kiełbasek z serem camembert, suszonymi pomidorami i sałatką nie jest trudne. Takie danie możesz podać na grillu ze znajomymi, ale także na obiad dla rodziny. Przedstawiamy przygotowanie potrawy krok po kroku:
    1. Umyj sałatę, a następnie osusz.
    2. Wyjmij suszone pomidory, a następnie pomieszaj je z sałatą.
    3. Zalej całość oliwą z zalewy.
    4. Pokrój ser feta w kostkę i dodaj do reszty dania, a następnie wymieszaj całość.
    5. Ponacinaj kiełbaski ukośnie, a boczek pokrój w plastry.
    6. Grilluj starannie z obu stron kiełbaski i boczek.
    7. Dodaj na grilla ser camembert i także poddaj go obróbce termicznej.
    8. Kiełbaski, boczek i camembert wyłóż na przygotowaną wcześniej sałatkę.
    9. Posyp tartym serem i kiełkami rzodkiewki.
    10. Takie danie możesz podawać od razu, na ciepło :)

    Dodatkowe wskazówki

    Sałatę umyć osuszyć i wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Zalać oliwą z zalewy, dodać pokrojony w kosteczkę ser feta i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek.
    Kiełbaski lekko ukośnie ponacinać. Boczek pokroić w plastry. Grillować starannie z każdej strony. Pod koniec na grillu lub patelni grillowej przygotować ser również podsmażając go z każdej strony.
    Wszystko wyłożyć na wcześniej przygotowaną sałatkę. Posypać tartym serem i kiełkami. Podawać cieplutkie.