Panierowane roladki z szynką

Panierowane roladki z szynką

 

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 40 minut
Gotowe w 60 minut
Danie dla osób 4
Poziom trudności Łatwe

Składniki

1 duży filet z kurczaka
3-4 pieczarki
kilka plasterków polędwicy Dymionej (HAŃDEREK)
sól, pieprz
zioła prowansalskie
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
2-3 jajka

Sposób przygotowania

  1. Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem.
  2. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
  3. Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć.
  4. Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek.
  5. Zwinąć na roladki.
  6. Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką.
  7. Smażyć na oleju z każdej strony.

Dodatkowe wskazówki

Podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!