Roladki wieprzowe z kiełbasą.

Roladki wieprzowe z kiełbasą.

SKŁADNIKI:
– 8 plastrów schabu
– 2 ogórki konserwowe
– kiełbasa Ze Wsi Buczkowice (Hańderek)
– 1 cebula (pokrojona w ósemki)
– sól, pieprz
– musztarda
– 2 łyżki masła.

WYKONANIE:

1. Schab rozbić tłuczkiem.

2. Posypać solą i pieprzem.

3. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy

4. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę

5. Zwinąć w roladki.

6. Obsmażyć z każdej strony. Podlewać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Podawać saute lub w daniu obiadowym z ziemniakami lub kaszą.

Smacznego!

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania