Zapiekane bułki faszerowane szynką

Zapiekane bułki faszerowane szynką

SKŁADNIKI:
–  4 bułki kajzerki,
–  200g pieczarek,
–  150g Szynki z Wędzarni (Hańderek),
–  1 cebula,
–  1 pomidor,
–  60g sera żółtego,
–  oliwa,
–  sól, pieprz,
–  zioła prowansalskie.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na oliwie podsmaż pieczarki razem z cebulą. Dopraw solą i pieprzem.

2. Szynkę pokrój w paski. Pomidora pokrój w półplasterki. Z bułeczek obetnij wierzchołki a następnie usuń wnętrze, robiąc wgłębienia na farsz

3. Wgłębienia w bułeczkach wypełnij podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprósz ponownie do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ser żółty pokrój w paski a potem ułóż na wierzchu bułeczek.

4. Tak przygotowane bułki połóż na blaszce i zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Smacznego!

 

 

*inspiracja zaczerpnięta z http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania