Pita z szynką, warzywami i sosem musztardowym
Kategoria przepisów Wszystkie przepisy Obiad z piekarnika
Czas przygotowania 1 minut
Czas gotowania 10 minut
Gotowe w 20 minut
Danie dla osób 2
Poziom trudności Łatwe

Składniki

2 pitty pszenne,
1/3 kapusty pekińskiej,
6 plastrów szynki spod Powału (Hańderek),
1 cebula czerwona,
1 pomidor,
2 ogórki kiszone,
olej,
sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Dodatkowe wskazówki

1. Szynkę pokrój w paski. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut.
2. Kapustę pekińską drobno pokrój, dopraw solą i odstaw na 10 minut. Cebulę pokrój w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora pokrój w plastry.
3. Sos: Musztardę wymieszaj z majonezem oraz kurkumą.
4. Pitty podgrzej w mikrofalówce. Przekrój w poziomie na pół. Do środka nałóż kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka oraz podpieczoną szynkę. Całość polej sosem musztardowym, złóż i podaj jak najszybciej.