Biesiada Polska
Czy potrafimy jeszcze biesiadować? To staropolskie słowo przemyciliśmy w nazwie linii wędlin, które świetnie nadają się do wspólnego spędzania czasu. Szlachetne, wysublimowane smaki, kuszą aromatem wędzenia już po przekroczeniu progu domu.
Jak wszystkie produkty „Hańderka, tak i Biesiada Polska została stworzona w zgodzie z tradycją i wiedzą pozyskaną od najlepszych mistrzów masarskich ubiegłego stulecia. To te receptury sprawiają, że nasze wyroby niezmiennie pozostają najlepsze na rynku.
Wieprzowina w kilku odsłonach
W dumnie brzmiącej kategorii „Biesiada Polska” umieściliśmy produkty stworzone ze starannie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, które otulone olchowo-bukowym dymem dochodziły w tradycyjnych piecach wędzarniczych. Na liście znalazły się takie smaki jak:
Każda z tych pozycji powstała w zgodzie z tradycyjnymi metodami przygotowywania i pod wpływem inspiracji najstarszymi recepturami wyciągniętymi wprost z kuchni staropolskiej. Receptury te, wraz z zastosowaniem obecnej wiedzy o mięsie i jego właściwościach, pomogły stworzyć produkt idealny – ten, który dzisiaj możecie znaleźć na naszej stronie i w sklepowych witrynach.
Biesiada Polska – szynka na pierwszym planie
W linii produktów opisanych jako Biesiada Polska znalazła się Szynka Polska. Pochodzi z najlepszej, specjalnie do tego przeznaczonej części tylnego mięśnia świni. Dzięki temu zachowuje nie tylko bardziej okrągły kształt, ale też jest chudsza i wyjątkowo delikatna. Kojarzona z cienką warstewką tłuszczyku okalającego wędlinę doprawiana jest naturalnymi przyprawami, a reszty dopełnia z daleka wyczuwalny dym wędzarniczy.
Polędwica i polędwiczka – smaczki Biesiady Polskiej
Niewielka różnica w nazwie może być myląca, ale wskazuje na odrębne kawałki tuszy wieprzowej. Polędwiczki znane są w kuchni polskiej jako najdelikatniejsze mięso wieprzowe. Polędwica sporządzana ze schabu zawiera z kolei wyjątkowo dużo białka. Która z nich jest lepsza? Kosztując produkty wychodzące z naszych rąk, z pewnością docenicie każdą z nich. W ich wykonanie włożyliśmy bowiem cząstkę naszego serca.
Tłuszcz nośnikiem smaku – Karczek w wykonaniu Hańderka
Nie zawsze to, co zdrowe jest najsmaczniejsze. Karczek z wędzarni to obowiązkowe pozycje na biesiadnym stole. Zwłaszcza tam, gdzie na jedzeniu się nie poprzestaje… Tłuszcz zawarty w mięsie idealnie przenosi smak i aromat naturalnych przypraw, co wyczujecie już przy pierwszym kęsie. Jesteśmy przekonani, że docenicie kruchość i soczystość karkówki, jeśli tylko dacie mu szansę na swoim stole. Musicie wiedzieć, że do wykonania 100 g karczku używa się 120 g mięsa. Czy moglibyśmy dać lepszą gwarancję jakości?
Która z wędlin stanie się Twoją ulubioną? Którą wybiorą Twoi goście? Pozwól naszym produktom zagościć u Ciebie i wspomóc kulinarną stronę imprezy. Jesteśmy przekonani, że będziecie zachwyceni i nigdy więcej nie spojrzycie w stronę konkurencji.