Poniżej znajdziecie Państwo nasze marki, a w nich listę produktów.
Każdy z nich ma swoją historię powstawania, niepowtarzalny smak i zapach. Często też inny mistrz masarski za nimi stoi.
Chcemy tworzyć rodzinne smaki i kulinarne historie, a nasze produkty nam w tym pomagają. Kosztujcie i cieszcie się ich smakiem !
Klasyka pełna smaku
Pyszne wędliny
Od lat specjalnością firmy są wędzonki. Produkowane w oparciu o sprawdzone receptury, z zachowaniem najwyższych standardów jakości, są świetną wizytówką bogatej oferty produktowej Zakładu.
Boczek pieczony
Wyśmienite produkty wieprzowe, wyprodukowane z wyselekcjonowanego chudego boczku z poszanowaniem tradycyjnych receptur, na bazie naturalnych przypraw.
do serc i stołów Konsumentów, ale również podstawowy parametr oceniany przez naszych obecnych i przyszłych Kontrahentów.
O nas
Hańderek to producent mięs i mięsnych wyrobów oferujący zaopatrzenie gastronomii w produkty spożywcze. Produkty Hańderka to selekcjonowane fragmenty mięsa poddawane tradycyjnej obróbce. Dzięki temu gotowe wędliny dla gastronomii smakują dokładnie tak, jak powinny według starej polskiej tradycji. Za wszystkim stoi duże doświadczenie marki, która działa nieprzerwanie już od 1992 roku.
- Jesteśmy w stałym kontakcie z naszymi odbiorcami
- Jakość potwierdzona certyfikatami
Polecane produkty
-
Rodzinne smaki, które tworzą kulinarną historię – produkty mięsne od Hańderka
Wędliny dla gastronomii od Hańderka wyróżniają się swoją jakością, pełnią aromatów i pysznym smakiem.
Ich cechą rozpoznawczą są tradycyjne receptury przygotowania. Dotyczy to zarówno dobieranych przypraw, jak i sposobu obróbki mięsa, w tym między innymi jego parzenia, peklowania w solonych zalewach, czy długiego wędzenia w tradycyjnych piecach wędzarniczych. Wszystko to składa się na smak wiejskich przysmaków mięsnych, który wielu określa jako jedyny w swoim rodzaju.Hańderek obsługuje różne kanały dystrybucji swoich produktów, co opisano dokładnie w strefie kontrahenta. Oferta dostępna jest dla klientów detalicznych, hurtowników, jak i lokali gastronomicznych.
-
Wędliny dla gastronomii i hurtowników – najlepsze składniki i tradycyjne metody wytwarzania
Co sprawia, że dania przygotowane w profesjonalnych restauracjach smakują tak dobrze? Po części z pewnością umiejętności kucharzy, profesjonalny sprzęt kuchenny i dopracowane przepisy. Sporo zależy również od jakości poszczególnych składników, które mogą istotnie wpłynąć na końcowy smak gotowego dania. To dlatego zaopatrzenie gastronomi w produkty spożywcze najwyższej jakości ma tak duże znaczenie.
Hańderek proponuje mięso dla gastronomii takie jak drób, wieprzowina, wołowina, czy cielęcina. Dostępne są zarówno produkty surowe, poddane wstępnej obróbce, jak i gotowe do podania, w tym także przysmaki garmażeryjne. Wędliny dla HoReCa są zawsze dostarczane na czas, świeże i wyselekcjonowane, żeby zarówno hurtownicy, jak i restauratorzy mogli być pewni jakości oferowanych mięs.
-
Biesiada Polska – szlachetne i tradycyjne smaki idealne do świętowania we wspólnym gronie
Wśród mięs od Hańderka wyróżniają się przede wszystkim produkty tradycyjnie przygotowywane zgodnie z wiekowymi polskimi recepturami. Warte uwagi domowe wędliny dla gastronomii to między innymi propozycje z serii Biesiada Polska. To zbiór szynek, polędwic, czy wędzonek wieprzowych poddawanych tradycyjnym sposobom przygotowania. Dzięki temu uzyskują one kruchą konsystencję i smak, jakim mogą pochwalić się prawdziwe wiejskie przysmaki mięsne.
Biesiada Polska to nie jedyna warta uwagi seria tradycyjnych produktów mięsnych. Poszukując wiejskich szynek, warto sprawdzić ofertę z serii Klasyka Gatunku. Na szwedzkim stole mile widziane będą delikatne wyroby z Kanapkowych Przysmaków, a chcąc dodać do oferty coś klasycznie wiejskiego, pełnego aromatu ziół i wędzarni, koniecznie należy sprawdzić także serię produktów Z Buczkowic.
-
Nad Ogniem Wędzone – bogate aromaty, które podbijają serca wymagających klientów i gości
Seria Nad Ogniem Wędzone to, jak może wskazywać sama jej nazwa, oferta tradycyjnych wędzonek. Przez długie wędzenie mięsa te zyskują idealną konsystencję i ładny kolor, a także wędzarnicze aromaty wzbogacające smak gotowych dań. Wszystko to wędliny i szynki do restauracji zawdzięczają wędzeniu w naturalnym dymie olchowo-bukowym zgodnie ze starą tradycją.
Hańderek to specjalista od wędzonek. Tradycyjne mięso dla gastronomii wędzone w dymie drzewnym dostępne jest nie tylko w jednej serii produktów. Warto sprawdzić także między innymi kolekcję mięs Z Dymnej Chaty, których nazwa porusza i wyobraźnię, i kubki smakowe.
-
Upieczone – seria pieczonych mięs, obok których nie sposób przejść obojętnie
A może odpowiednim wyborem będą pieczone mięsa o kruchej, wręcz rozpływającej się w ustach konsystencji? Wędliny dla gastronomii przed pieczeniem są przyprawiane i marynowane, aby obróbka termiczna wyciągnęła z nich jak najwięcej aromatu. Choć przyprawy mają dodać nieco smaku, nie przykrywają one aromatów mięsa. Ostrożnie dobierane mają je jedynie idealnie uzupełniać.
Seria Upieczone to kolekcja różnych produktów mięsnych długo pieczonych w wysokich temperaturach. To nie tylko klasyczne wędliny dla gastronomii, ale także produkty przydatne szczególnie w okresie świątecznym jako sycące dania główne i przekąski mięsne.