Golonka
Co Wam przychodzi na myśl, kiedy myślicie o czymś tłustym, z chrupiącą skórką, z dodatkiem kapusty i chrzanu? Czyż może to być coś innego niż smakowita golonka z pieca? Znajdziecie ją u Hańderka, a w tej kategorii także rozmaite jej warianty.
Golonka gotowana bez kości – Zdrowa golonka prosta w przygotowania w domu
Jak ugotować golonkę bez kości? To nasza słodka tajemnica. Bo najlepsza golonka powstaje w naszych zakładach. Niemniej, Wy także możecie stać się ekspertami od tego smakowitego mięsa. W wielu domach powstaje golonka z piekarnika bez gotowania, a także takie rarytasy jak gotowana golonka z piekarnika czy golonka pieczona z kapustą kiszoną.
Zdrowa golonka pieczona w rękawie będzie jeszcze smaczniejsza, kiedy odpowiednio ją zamarynujecie. Najczęściej marynata do golonki po bawarsku składa się z oleju, ciemnego piwa, majeranku, słodkiej papryki, cebuli i czosnku. A czy Wy znacie inne sposoby na jej przygotowanie?
Szynka golonkowa – wędliny golonkowe z szynkowaru
Narobiliśmy Wam smaka? Teraz czas na coś szczególnego. Szynka golonkowa dostępna jest w naszych sklepach firmowych. Mamy jednak świadomość, że niektórzy z Was chcieliby przygotować ją własnoręcznie. Zwłaszcza, że w znanej sieci sklepów pojawił się szynkowar. Tak, tak… nic nie umknie naszej uwagi.
Golonka z szynkowara ze skórą wychodzi naprawdę nieźle. Przygotowując mięso musicie się jednak uzbroić w cierpliwość. Najpierw musi ono zostać rozdrobnione, zamarynowane, a potem gotowane. Szybciej powstaje golonka z szybkowara. Uważajcie jednak, żeby nie wyszła mielonka z golonki z szynkowara.
Dlaczego golonka z szynkowara jest twarda?
Nie wszystko się jednak zawsze udaje. Stąd nieraz słyszymy pytanie: dlaczego golonka z szynkowara jest twarda? Najczęściej jest to wynik zbyt wysokiej lub niestabilnej temperatury. Pamiętajcie też, że poszczególne rodzaje mięsa, np. szynka czy golonka konserwowa z szynkowara mogą wymagać różnych temperatur.
Wędliny podrobowe i wyroby garmażeryjne – głowizna garmażeryjna: mieszanki o wyrazistym smaku pieczeni
Wśród Garmażeryjnych Przysmaków na pierwszym miejscu znajduje się oczywiście Golonka gotowana bez kości, ale przecież podroby i wyroby garmażeryjne to także Pasztet z Cielęciną i Pieczeń Domowa. Wszystkie te rarytasy charakteryzuje wyrazisty smak, wydobyty w naszych zakładach przetwórczych. Staranne pakowanie, zapewniają bezpieczeństwo podczas transportu oraz rozsądny czas przydatności do spożycia. Chociaż więc chętnie dzielimy się wiedzą dotyczącą przygotowania mięsa, to polecamy swoje wyroby.
Szynka biała i salcesony domowe oraz inne wyroby garmażeryjne z Hurtownia Hańderek
I na koniec. Nie może zabraknąć wzmianki o Szynce białej i Salcesonach Domowych bez zbędnych konserwantów, sztucznych aromatów i wypełniaczy. Stawiamy na to, co naturalne. I cieszymy się, że Wy to doceniacie. Pamiętajcie, że choć zrobić coś samemu jest przyjemnie, w krainie wędlin i Wyrobów Garmażeryjnych możecie liczyć na Hurtownię Hańderek, która Was wyręczy dostarczając produkty, które smakują jak domowe.