Boczek
Jesteś na właściwej drodze… tak… zapraszamy. Boczek prosto z wędzarni, parzony i dojrzewający umieściliśmy właśnie w tej kategorii. A z tej strony dowiesz się także, jakie sekrety kryją się w naszych produktach.
Są produkty, których smak i aromat pamięta się latami. Klasyczne wędzonki Hańderek są hołdem dla receptur i smaków
Pamiętacie smak dzieciństwa? Ten aromat dymu wędzarniczego, tradycyjne metody peklowania i marynowania? Wciągający zapach przypraw, który sprawiał, że człowiek robił się natychmiast głodny? My pamiętamy i kultywujemy tradycję. Klasyczne wędzonki, w tym boczek w plastrach i rolada boczkowa, powstają na bazie receptur przekazywanych przez pokolenia. Chociaż wypuszczamy co jakiś czas nowości to klasyka pozostaje niezmienna.
Szeroka oferta boczku: boczek wędzony krojony oraz boczek pieczony – beztłuszczowej technologii
W sklepach i hurtowni Hańderek znajdziecie bogatą ofertę boczku. Choć podstawą jest ten sam produkt, każdy z nich został przygotowany według dobrze dobranych technologii, nadających temu tłustemu kawałkowi mięsa swoisty smak. Wiedząc, że boczek zawiera dostatecznie dużo tłuszczu, wprowadziliśmy do katalogu boczek pieczony, przygotowywany według specjalnej, beztłuszczowej technologii. A dla tych, którzy cenią cienkie plasterki wędzonego mięsa, proponujemy boczek wędzony krojony.
Boczek wędzony parzony paski sekret od producenta Hańderek
Wiele osób chciałoby poznać nasze sekrety. Jeden z nich możemy Wam zdradzić. Dotyczy boczku wędzonego parzonego – produktu, który stanowi oczko w głowie producenta. Nie uraczysz tam żeberek, a samo mięso pochodzi ze starannie wyselekcjonowanych osobników, o najwyższej mięsistości. To, dlatego zachowuje idealną równowagę między ilością tłuszczu i mięsa.
O Boczku wiemy dużo sprawdź nasz boczek wędzony, parzony, pieczony i dojrzewający
Naprawdę dużo moglibyśmy mówić o boczku. Ale przecież to smak weryfikuje słowa, a zadowoleni klienci ich wiarygodność. Dlatego zachęcamy: skosztujcie i zobaczcie, jak dobry jest nasz boczek wędzony parzony, jak wyśmienity boczek pieczony i dojrzewający. Gwarantujemy, że na same wspomnienie tych soczystych wyrobów, kąciki ust będą uciekać ku górze, jak nam podczas pisania tego tekstu.
Chcemy wam jednak udowodnić, że naprawdę wiemy dużo o tej części wieprzowiny. Niejeden pyta czym się różni bekon od boczku. Dla jednych bekon – boczek, jeden tłuszcz. Dla innych nie. Wyjaśniamy! Boczek jest z dolnego boczku, a bekon pochodzi z górnej, grzbietowej części tuszy wieprzowej. I tak… Z tych dwóch, to bekon zawiera mniej tłuszczu. A właśnie… Jeszcze jedno. Bekon – gdzie kupić? Oczywiście zapraszamy do naszych firmowych sklepów.
Sprawdź zastosowanie boczku w kuchni tradycyjnej i dietach keto
Na koniec najważniejsze. Co zrobić z bekonem w plastrach czy boczkiem surowym wędzonym? Otwieramy worek z pomysłami: tradycyjna polska jajecznica, carbonara – również ta w wersji keto, smacznie przekąski w postaci śliwek w boczku, no i wreszcie boczek surowy pieczony. Jesteśmy pewni, że z głodu nie zginiecie. Życzymy wielu radości podczas przygotowywania pyszności.