Polędwica Wellington serwowana z żurawiną
Poza mięsem niezbędne będzie także: około 100 g suszonych grzybów; 2 cebule; 2 marchewki; 1 pietruszka 1 mały lub pół dużego selera; 5 jajek; smalec; bułka tarta; ziele angielskie; liść laurowy; ziarna jałowca; pieprz czarny ziarnisty; sól; gałka muszkatołowa; 2 bułki kajzerki; szklanka mleka.
**Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec lasagne ok.40 minut, bez przykrywania. Podawać z natka pietruszki lub bazylią. Nie należy zabierać się od razu do rozkrojenia, ale pozostawić w piekarniku, niech odpocznie przez ok.10 minut przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wyjąć. Najlepiej smakuje z kieliszkiem wina.
Powiązane: Krokiety z mięsem. Jak zrobić najlepszy farsz do krokietów i z czym je podawać? Z czym podawać świąteczny barszcz czerwony? 5 pomysłów na dodatki do barszczu Najlepszy farsz na chrupiące zapiekanki z piekarnika. To jest pyszne Farsz do gołąbków z mięsem mielonym. Domowy przepis na gołąbki jak u babci Mięso od mistrza czyli jak ...
Powiązane: Zapiekanka z makaronu, warzyw i szynki Szaszłyki z piekarnika – mięsna uczta w towarzystwie warzyw Karczek pieczony w żytnim cieście Domowy przepis na pasztet z konfiturą z czerwonej cebuli Świąteczny pasztet domowy według tradycyjnej receptury Pieczony karczek w domowej marynacie z musztardy, cydru i miodu z wędzoną papryką
Powiązane: Grillowane kofty – szaszłyki z mięsa mielonego Domowa fasolka po bretońsku Deska serów i wędlin – ciekawa propozycja na domową imprezę na karnawał Jak nie spalić mięsa na grillu. Oryginalny przepis na bigos staropolski z kiszonej kapusty, z dużą ilością mięsa Dzień Hamburgera – przepis na wykorzystanie mięsa wołowego z oferty Hańderka – ciekawy ...
Powiązane: Fit dania dla sportowców, utrzymaj formę nawet w wakacje Sałatka FIT Schab ze śliwkami – wykwintny Soczysty schab w sosie chrzanowym Indyk gotowany VAC Staropolskie smaki: pieczony schab ze śliwką i wędzonym boczkiem w paprykowej marynacie