Z dymnej chaty
W ZGODZIE Z TRADYCJĄ I NATURĄ
Tradycja ludowa w każdym aspekcie jest niewyczerpalnym źródłem inspiracji. Pragnienie życia w harmonii z naturą i dawnymi obyczajami to wartości ponadczasowe. Hołdem dla nich jest linia wędlin Z Dymnej Chaty. Tworząc ją, inspirowaliśmy sprawdzone receptury, wykorzystywane przed laty do produkcji małych ilości najwyższej klasy wędlin w tzw. dymnych chatach. Długi proces wędzenia w naturalnym dymie olchowo-bukowym, rodzinne sposoby doprawiania i wysoka jakość mięsa gwarantują niepowtarzalne wrażenia smakowe i legendarny aromat produktów.
Lista produktów marki Z Dymnej Chaty
Czy potraficie sobie wyobrazić zapach wędzenia, kiedy myślicie o tradycyjnie przygotowanych produktach znanych pod nazwą Dymna Chata? Nie jest to trudne, ponieważ wędliny z tej kategorii to wyroby najsilniej kojarzone z tradycyjnymi metodami przygotowania. Charakterystyczny dla nich aromat jest wyczuwalny z daleka i przyciąga największych koneserów dobrego smaku.
Tajniki wędzenia przekazywane od pokoleń
Technologia wędzenia w naszej firmie była dopracowywana od pokoleń. Zastosowanie olchowo-bukowego drewna, którego zapach rozciąga się po całej wsi Buczkowice, i odpowiednio długiego czasu przygotowywania, pomogło uzyskać niepowtarzalny, charakterystyczny dla naszych wyrobów efekt. Ale produkty z kategorii Dymna Chata to coś więcej. To rodzinne sposoby doprawiania i wysoka jakość mięsa. To też powtarzalny efekt, uzyskiwany przez ścisłą kontrolę jakości, będący gwarancją równie dobrego smaku za każdym razem, kiedy kupicie wędliny Hańderek .
Kiełbasa z Dymnej Chaty
Przechodząc do prezentacji produktów chcemy zacząć od rodzynka tej linii, od Kiełbasy Dymionej. Charakteryzuje się ona mocnym, oryginalnym zapachem wędzenia i zdecydowanym smakiem, w którym wyraźnie wybijają się nuty dymu. Choć jest to jedyna kiełbasa w tej linii produktów, jej receptura pozostaje spójna z kierunkiem obranym przez naszą firmą. Kiełbasa ta świetnie sprawdzi się na wiejskim stole czy rodzinnej kolacji. Będzie też dobrym dodatkiem do deski serów i dobrego czerwonego wina.
Wieprzowina w roli głównej
Każdy, kto zna naszą firmę wie, że słyniemy głównie z wyrobów wieprzowych. Szynki, boczek i schab grają u nas pierwsze skrzypce. Wśród rarytasów znajdziemy SZYNKĘ SPOD PO WAŁU oraz SZYNKĘ DYMIONĄ. Fanów tłustych wędlin zainteresuje zapewne BOCZEK DYMIONY zamarynowany z pomocą aromatycznych, naturalnych przypraw.
Chude wędliny z Dymnej Chaty
Możemy się też pochwalić 2 chudymi wędlinami zaliczanymi do kategorii Z Dymnej Chaty. To POLĘDWICA DYMIONA będąca szlachetną wędliną przyrządzaną ze schabu wieprzowego oraz FILET DYMIONY, jako jedyny przygotowywany z mięsa indyczego. Jak wszystkie wyroby Z Dymnej Chaty, tak i w tych wyczujecie silny aromat wędzarniczy.
Nie musicie polegać na naszej opinii
Rozumiemy, że smak to bardzo indywidualna sprawa. Jesteśmy jednak przekonani, że mając do wyboru tak szeroki asortyment, znajdziecie u nas produkt, który spełni wasze wymagania i wzniesie na wyżyny kulinarnych doznań. Jako zakład przetwórstwa mięsnego „Hańderek” dalej będziemy stać na straży dobrego smaku i tradycji. Wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam poznać Wasze gusta i stworzyć wędliny, które spełniają Wasze oczekiwania.
Nie musicie jednak bazować na naszej opinii. Zachęcamy do spróbowania naszych produktów i wyrobienia sobie własnego zdania na ich temat. Jesteśmy przekonani, że po ich skosztowaniu zostaniecie z nami na długo. W razie jakichkolwiek pytań lub chęci zamówienia większej ilości produktów, nasi pracownicy pozostają do Waszej dyspozycji pod numerem kontaktowym umieszczonym na stronie.