Łazanki z kapustą, mięsem mielonym, kiełbasą i boczkiem – prosty przepis na domowy obiad
Poza mięsem niezbędne będzie także: około 100 g suszonych grzybów; 2 cebule; 2 marchewki; 1 pietruszka 1 mały lub pół dużego selera; 5 jajek; smalec; bułka tarta; ziele angielskie; liść laurowy; ziarna jałowca; pieprz czarny ziarnisty; sól; gałka muszkatołowa; 2 bułki kajzerki; szklanka mleka.
Powiązane: Tortilla z mięsem na 4 sposoby – pyszne wrapy jako przekąska do szkoły i pracy Bitki wołowe z grzybowym sosem – pyszne danie mięsne idealne na świąteczny stół Biodrówka w ziołowej marynacie z warzywami pieczona w piekarniku Sylwestrowe przekąski: 6 modnych przystawek na zimno typu finger foods, które zrobią efekt WOW! Makaron z mięsem ...
Smacznego!
**Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec lasagne ok.40 minut, bez przykrywania. Podawać z natka pietruszki lub bazylią. Nie należy zabierać się od razu do rozkrojenia, ale pozostawić w piekarniku, niech odpocznie przez ok.10 minut przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wyjąć. Najlepiej smakuje z kieliszkiem wina.