Panierowane roladki z szynką
Składniki
1 duży filet z kurczaka
3-4 pieczarki
kilka plasterków polędwicy Dymionej (HAŃDEREK)
sól, pieprz
zioła prowansalskie
mąka pszenna
bułka tarta
olej do smażenia
2-3 jajka
Sposób przygotowania
- Filet z kurczaka pokroić w grubsze plastry, rozbić tłuczkiem.
- Przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.
- Pieczarki pokroić w plastry, i delikatnie przysmażyć.
- Na każdym rozbitym Filecie ułożyć plasterek szynki i po 2-3 plasterki pieczarek.
- Zwinąć na roladki.
- Roladki oprószyć mąką zmieszaną z bułką, roztrzepanym jajkiem, i ponownie mąką zmieszana z bułką.
- Smażyć na oleju z każdej strony.
Dodatkowe wskazówki
Podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego!