X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
danie na diecie keto
  • 17 lutego, 2023
  • Kucharz Hańderek

Jakie mięso na diecie ketogenicznej pomoże najszybciej schudnąć? Rodzaje mięsa najbogatsze w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe

Dieta ketogeniczna zyskuje na popularności i ma wielu zwolenników, którzy z jej pomocą rzeźbią sylwetkę, poprawiają kondycję organizmu, a nawet regulują własny apetyt. W standardowych dietach około 50% składników to węglowodany. Produkty keto odwracają te proporcje – dieta przewiduje spożycie tłuszczów nawet w 80% procentach i białka w 20%. Jakie mięso wybrać na diecie ketogenicznej? …

Czytaj
przekąski karnawałowe
  • 16 stycznia, 2023
  • Kucharz Hańderek

Zestawienie przekąsek na karnawałową imprezę

Smaczne i szybkie przekąski karnawałowe to idealne dodatki do piwa oraz drinków. Ich charakter umożliwia organizację przyjęcia ze szwedzkim stołem i parkietem do tańca. Przekąski karnawałowe na ciepło – przystawki z grillowanym mięsem, które zachwycą gości Zastanawiasz się nad tym, jakie zrobić przekąski na imprezę karnawałową? Co podać na ciepło? Klasycznym hitem, który zawsze się …

Czytaj
Keto śniadanie z jajkiem i bekonem
  • 16 stycznia, 2023
  • Kucharz Hańderek

Keto śniadania – 5 sytych śniadań w diecie ketogenicznej

W standardowej diecie zazwyczaj około 50% składników dostarczanych do organizmu wraz z posiłkami to węglowodany. W diecie ketogenicznej nazywanej w skrócie keto proporcje wyglądają całkowicie inaczej. Do 80% spożywanych składników to wówczas tłuszcze, a do 20% – białka. Spożywane węglowodany stanowią w tej diecie zaledwie maleńki ułamek wszystkich składników. Zasady wydają się restrykcyjne? Niesłusznie – …

Czytaj
Dietetyczny obiad z indykiem
  • 16 stycznia, 2023
  • Kucharz Hańderek

Dietetyczne obiady – 5 pomysłów na lekkie dania mięsne idealne podczas odchudzania

Okres poświąteczny oraz początek nowego roku często wiążą się z różnymi postanowieniami, w tym z decyzją o odchudzaniu. Jak się za to zabrać, żeby efekty były trwałe, równocześnie nie odbierając sobie przyjemności z jedzenia? Kluczem są potrawy z właściwie dobranym i przyrządzonym mięsem, które wywołają uczucie sytości bez dokładania do jadłospisu zbędnych kalorii. Oto pięć …

Czytaj
Polskie danie tradycyjne z miesem
  • 16 stycznia, 2023
  • Kucharz Hańderek

Polskie dania tradycyjne: 8 potraw które kochają Polacy i obcokrajowcy

Pielęgnowanie tradycji i hołdowanie babcinym recepturom sprawiły, że polskie dania zdobywają swoich miłośników nie tylko w kraju, ale też na całym świecie. Które potrawy kuchni polskiej cieszą się największym uznaniem? Polskie dania narodowe – symbioza smaku i historia oparta na mięsie Sztandarowe dania kuchni polskiej to połączenie wpływów narodowości, które zamieszkiwały niegdyś tereny naszego kraju. …

Czytaj
Sylwestrowe przekąski
  • 19 grudnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Sylwestrowe przekąski: 6 modnych przystawek na zimno typu finger foods, które zrobią efekt WOW!

Finger foods to określenie używane na małe porcje przystawek, które można szybko i łatwo zjeść, nie zasiadając w tym celu do stołu. Nazwa odnosi się do sposobu jedzenia takich przekąsek, po które zwykle sięga się bez sztućców. To idealne przekąski sylwestrowe, nadające się na imprezę, na której dużo się dzieje, a goście nie zamierzają siedzieć …

Czytaj
Świąteczne pierogi i farsze z całego świata
  • 19 grudnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Świąteczne pierogi: 7 inspiracji na farsze z całego świata

Pierogi to jedno z tradycyjnych świątecznych dań. Praktycznie na każdym stole wigilijnym pojawiają się pierogi z kapustą i grzybami, a w następne dni świąteczne chętnie jada się także te z farszem mięsnym. Warto wiedzieć, że możliwości jest znacznie więcej. Szczególnie na święta warto zaskoczyć swoich bliskich i przygotować pierogi nadziewane na przykład mięsem mielonym przyrządzonym …

Czytaj
Zimowe dania pochodzące z Beskidów
  • 19 grudnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Zimowe dania Beskidów i Śląska, które możesz podać na świąteczny obiad

Świąteczny obiad bożonarodzeniowy to okazja do przygotowania pysznych, wykwintnych i sycących dań dla całej rodziny. Najczęściej obiad taki składa się z ziemniaków, mięsa i surówki, jednak warto spróbować przełamać ten schemat, a przynajmniej zdecydować się na podanie jednego ze składników w bardziej nietypowy sposób. Propozycje w tym artykule to polskie dania regionalne Beskidów i Śląska, …

Czytaj
Zimowe śniadanie
  • 19 grudnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Zimowe śniadania na ciepło w wytrawnym wydaniu

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który pobudza metabolizm i trawienie oraz dodaje energii na cały nadchodzący dzień. Zimą, zwłaszcza tuż przed wyjściem z domu na niskie temperatury, ważne jest także rozgrzanie organizmu. Nic nie sprawdza się w tym tak dobrze, jak smaczny i sycący posiłek, najlepiej z dodatkiem ciepłego napoju. Śniadanie na ciepło jest wręcz …

Czytaj
  • 2 grudnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Przegląd świątecznych pasztetów – tradycyjne pieczone pasztety doskonałe na bożonarodzeniowy stół

Choć samodzielne upieczenie pasztetu świątecznego może się wydawać skomplikowane, warto choć raz spróbować – raz przyrządzony spowoduje, że już nie będziesz wyobrażać sobie bez niego bożonarodzeniowego stołu! Aksamitna konsystencja i chrupiąca skórka sprawiają, że pasztet jest doskonałym dodatkiem do pieczywa oraz głównym bohaterem świątecznej zimnej płyty. Zobacz nasze najlepsze przepisy na pasztety domowe z piekarnika. …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • …
  • 16

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024
Nowe smarowisła mięsne od Hańderka
24 kwietnia, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!