Roladki z szynką i jajkiem

Roladki z szynką i jajkiem

Składniki:
–  kilka plastrów szynki Spod Powału (Hańderek)

Masa jajeczno-brokułowa:
–  4 jajka
–  ½ świeżego brokułu
–  50g sera żółtego
–  ½ papryki czerwonej
–  ½ cebuli
–  pęczek świeżego szczypioru
–  2 łyżki majonezu
–  sól i pieprz do smaku
–  sałata do wystroju talerza
–  szczypiorek do zawiązania

 

Sposób wykonania:

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce. Różyczki brokułu podziel na mniejsze kawałki i gotuj we wrzątku ze szczyptą soli i cukru do miękkości. Po odcedzeniu wystudź.

Dodaj do jajek, paprykę cebulę i szczypiorek posiekaj w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce, wszystko połącz razem, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji dodaj majonez, potem wymieszaj. Nałóż pastę na pokrojoną cienko szynkę i zawiń delikatnie w roladki. Obwiąż szczypiorkiem. Podawaj schłodzone na talerzach wyłożonych sałacie.

Smacznego!

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://waniliaikardamon.blogspot.com

 

 

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania