+48 33 817 71 94

Grillowane filety z oscypkami i gruszkami

Składniki:

·         8 filecików z piersi kurczaka

·         12 plasterków oscypka

·         4 gruszki

·         4 plastry chudego bekonu

·         2 gałązki rozmarynu

·         1 opakowanie kolorowych sałaty

·         1 łyżeczka soku z limonki

Składniki na marynatę:

½ szklanki oliwy z oliwek

1 opakowanie marynaty grillowej

 

Składniki na sos do sałaty:

100 ml oleju słonecznikowego

1 pęczek posiekanej natki pietruszki

4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Łyżka miodu

Łyżeczka chili

Szczypta pieprzu cayenne

Sok z limonki (do smaku)

Sól, pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z limonki. Ułożyć je wraz z mięsem i oscypkiem w naczyniu, zalać marynatą i dostawić w chłodne miejsce na około 2h. Następnie wyjąć z marynaty i razem z bekonem grillować 10-15 minut z obu tron. W ty czasie wymieszać dokładnie składniki na sos do sałaty. Zgrillowane: kurczaka, gruszki, oscypek i bekon ułożyć na talerzach, udekorować kolorowymi sałatami i skropić sosem.

 

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing