Mięso na wszelki wypadek.
Pewnie jesteście tak jak my fanami ucztowania na wolnym powietrzu, stąd przygotujcie się, że i Wasi znajomi mogą nimi być…wpadając niespodziewanie z wizytą „na grilla”.
W sezonie grillowym, który już został ogłoszony przez Panią Wiosnę warto pomyśleć o przygotowaniu porcji mrożonego i koniecznie marynowanego mięsa. Taka żelazna porcja będzie ratunkiem, gdy dostaniemy niespodziewaną propozycję spędzenia popołudnia na ucztowaniu na wolnym powietrzu. Kilka kawałków karkówki, kurczaka warto zamarynować wcześniej w czosnku, soli i ulubionych przyprawach, a następnie zwinąć w rulony, włożyć do torebek do mrożenia żywności i zamrozić. Kiedy goście się pojawia po prostu wyjmiemy gotowe do pieczenia mięso i nic nie będzie w stanie nas zaskoczyć, nawet w świąteczne dni, kiedy sklepy są zamknięte