Mięso na wszelki wypadek.

Mięso na wszelki wypadek.

Pewnie jesteście tak jak my fanami ucztowania na wolnym powietrzu, stąd przygotujcie się, że i Wasi znajomi mogą nimi być…wpadając niespodziewanie z wizytą „na grilla”.

 

W sezonie grillowym, który już został ogłoszony przez Panią Wiosnę warto pomyśleć o przygotowaniu porcji mrożonego i koniecznie marynowanego mięsa. Taka żelazna porcja będzie ratunkiem,  gdy dostaniemy niespodziewaną propozycję spędzenia popołudnia na ucztowaniu na wolnym powietrzu. Kilka kawałków karkówki, kurczaka warto zamarynować wcześniej w czosnku, soli i ulubionych przyprawach, a następnie zwinąć w rulony, włożyć do torebek do mrożenia żywności i zamrozić. Kiedy goście się pojawia po prostu wyjmiemy gotowe do pieczenia mięso i nic nie będzie w stanie nas zaskoczyć, nawet w świąteczne dni, kiedy sklepy są zamknięte

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy Tani obiad
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania