Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Pielęgnowanie tradycji i hołdowanie babcinym recepturom sprawiły, że polskie dania zdobywają swoich miłośników nie tylko w kraju, ale też na całym świecie. Które potrawy kuchni polskiej cieszą się największym uznaniem? Polskie dania narodowe – symbioza smaku i historia oparta na mięsie Sztandarowe dania kuchni polskiej to połączenie wpływów narodowości, które zamieszkiwały niegdyś tereny naszego kraju. …
Finger foods to określenie używane na małe porcje przystawek, które można szybko i łatwo zjeść, nie zasiadając w tym celu do stołu. Nazwa odnosi się do sposobu jedzenia takich przekąsek, po które zwykle sięga się bez sztućców. To idealne przekąski sylwestrowe, nadające się na imprezę, na której dużo się dzieje, a goście nie zamierzają siedzieć …
Pierogi to jedno z tradycyjnych świątecznych dań. Praktycznie na każdym stole wigilijnym pojawiają się pierogi z kapustą i grzybami, a w następne dni świąteczne chętnie jada się także te z farszem mięsnym. Warto wiedzieć, że możliwości jest znacznie więcej. Szczególnie na święta warto zaskoczyć swoich bliskich i przygotować pierogi nadziewane na przykład mięsem mielonym przyrządzonym …
Świąteczny obiad bożonarodzeniowy to okazja do przygotowania pysznych, wykwintnych i sycących dań dla całej rodziny. Najczęściej obiad taki składa się z ziemniaków, mięsa i surówki, jednak warto spróbować przełamać ten schemat, a przynajmniej zdecydować się na podanie jednego ze składników w bardziej nietypowy sposób. Propozycje w tym artykule to polskie dania regionalne Beskidów i Śląska, …
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który pobudza metabolizm i trawienie oraz dodaje energii na cały nadchodzący dzień. Zimą, zwłaszcza tuż przed wyjściem z domu na niskie temperatury, ważne jest także rozgrzanie organizmu. Nic nie sprawdza się w tym tak dobrze, jak smaczny i sycący posiłek, najlepiej z dodatkiem ciepłego napoju. Śniadanie na ciepło jest wręcz …
Choć samodzielne upieczenie pasztetu świątecznego może się wydawać skomplikowane, warto choć raz spróbować – raz przyrządzony spowoduje, że już nie będziesz wyobrażać sobie bez niego bożonarodzeniowego stołu! Aksamitna konsystencja i chrupiąca skórka sprawiają, że pasztet jest doskonałym dodatkiem do pieczywa oraz głównym bohaterem świątecznej zimnej płyty. Zobacz nasze najlepsze przepisy na pasztety domowe z piekarnika. …
Święta Bożego Narodzenia to najbardziej rodzinny czas w roku. Nic dziwnego, że chcemy wtedy okazać miłość i troskę naszym najbliższym. Jednym ze sposobów na to jest przygotowanie wykwintnego obiadu świątecznego. To jednocześnie czas, w którym możemy zaprezentować kulinarny kunszt całej rodzinie. Zobacz nasze propozycje na pieczone mięsa na pierwszy i drugi dzień Świąt, których smak …
Zimowa aura zachęca do pozostania w domu i gotowania. Szczególnie chętnie sięgamy po przepisy na gorące i sycące dania, które rozgrzeją nas w mroźne dni. Z przyjemnością gotujemy sprawdzone, tradycyjne dania, jednak zima to dobry czas również na eksperymenty w kuchni i kulinarne podróże po całym globie. Wypróbuj nasze przepisy na zimowe dania mięsne z …
Zupa wigilijna to danie, od którego zaczynamy świąteczną kolację. Tradycje jednak różnią się w zależności od regionu czy nawet rodziny – dlatego w polskich domach na wigilijnej kolacji spotkać można zupę grzybową, rybną, żur, a nawet wersje zup na słodko: migdałową oraz zupę z suszu owocowego. Jednak niekwestionowanym królem Wigilii jest barszcz czerwony – najbardziej …
Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. …