+48 33 817 71 94

Zupa z porów i sera

SKŁADNIKI:
–   700 g oczyszczonych i umytych porów,
–   225 g cebuli,
–   225 g cheddara,
–   50 g masła,
–   15 ml mąki,
–   1,4 litra wywaru drobiowego lub warzywnego
–   142 ml śmietany 18%,
–   10 ml ziarnistej musztardy,
–   sól i czarny pieprz.

 

 
Posiekać pory i cebulę. Ser pokroić na małe kawałki. Rozgrzać masło i smażyć cebulę przez 5 minut. Dodać pory i dusić przez 15 minut mieszając od czasu do czasu. Dodać mąkę. Dokładnie wymieszać i zalać bulionem. Gotować kolejne 15 minut. Dodać musztardę i śmietanę. Wmieszać żółty ser. Można podawać z grzankami.
Smacznego! 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://grumko.blox.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing