+48 33 817 71 94

Zupa z brukselki z żurawiną i filetem dymionym

 

 

 

  • 500 g brukselki
  • 200 g filetu dymionego (Hańderek)
  • 2 garście suszonej żurawiny
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • liście pora
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • papryka słodka
  • 800 ml wody.

 

Marchew i pietruszkę obrać i umyć.

Umyć liście pora.

Gotować warzywa w wodzie przez ok. 20 minut, wyjąć je z wywaru.

dodać do gotującego się bulionu umytą i oczyszczoną brukselkę,

Gotować 10 minut, po tym czasie dodać żurawinę i gotować jeszcze 5 minut.

Następnie dolać mleko kokosowe i doprawić do smaku.

Wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju do zrumienieniu, a nastepnie

dodać do zupy i jeszcze chwilę gotować. Podawać ciepłe.

Smacznego!

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing