Roladki z Szynki Chłopa z nadzieniem serowo warzywnym

Roladki z Szynki Chłopa z nadzieniem serowo warzywnym

Składniki:

 
–  6 plastrów szynki Chłopa (Hańderek)
–  200 g twarogu półtłustego
–  4-5 rzodkiewek
–  1 mniejszy ogórek zielony (gruntowy)
–  1 łyżka drobno posiekanego koperku
–  2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
–  1-2 łyżki majonezu
–  sól, biały pieprz.

 

Przygotowanie:

Twaróg rozgnieść widelcem. Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Do twarogu dodać rzodkiewki, ogórek, koperek, szczypiorek, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na foli spożywczej ułożyć szynkę na “zakładkę” po 3 plasterki. Twarożek podzielić na pół rozsmarować na szynce i zwinąć za pomocą foli w rulon. Włożyć rulony na 1-2 godziny do lodówki. Przed podaniem odwinąć z foli i pokroić ukośnie. Każdą roladkę obwiązać szczypiorkiem i podać na liściach zielonej sałaty.

Smacznego!

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://ala-piecze.blogspot.com

 

 

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania