Zawijane tosty
SKŁADNIKI: – 6 kromek chleba tostowego pszennego, – 12 plasterków karczku kruchego (Hańderek), – 6 plasterków żółtego sera, – 3 ogórki kiszone, – 2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Ogórki kroimy w podłużne słupki. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy po 2 plasterki wędliny, plasterku sera żółtego oraz słupki ogórka. Kromkę zwijamy w roladkę. Spinamy wykałaczkami. …
Składniki
- 6 kromek chleba tostowego pszennego,
- 12 plasterków karczku kruchego (Hańderek),
- 6 plasterków żółtego sera,
- 3 ogórki kiszone,
- 2 łyżki masła.
Sposób przygotowania
- 1. Ogórki kroimy w podłużne słupki. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy po 2 plasterki wędliny, plasterku sera żółtego oraz słupki ogórka. Kromkę zwijamy w roladkę. Spinamy wykałaczkami. Wierzch roladek smarujemy miękkim masłem.
- 2. Zawinięte tosty układamy na blaszce. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodatkowe wskazówki
Najlepsze są podawane na ciepło. Smacznego.