Zapiekane bułki faszerowane szynką
SKŁADNIKI:
– 4 bułki kajzerki,
– 200g pieczarek,
– 150g Szynki z Wędzarni (Hańderek),
– 1 cebula,
– 1 pomidor,
– 60g sera żółtego,
– oliwa,
– sól, pieprz,
– zioła prowansalskie.
PRZYGOTOWANIE:
1. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na oliwie podsmaż pieczarki razem z cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
2. Szynkę pokrój w paski. Pomidora pokrój w półplasterki. Z bułeczek obetnij wierzchołki a następnie usuń wnętrze, robiąc wgłębienia na farsz
3. Wgłębienia w bułeczkach wypełnij podsmażonymi pieczarkami, szynką i pomidorem. Oprósz ponownie do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ser żółty pokrój w paski a potem ułóż na wierzchu bułeczek.
4. Tak przygotowane bułki połóż na blaszce i zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!
*inspiracja zaczerpnięta z http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com