Sałatka FIT
Składniki
– kiełbasa sołtysa (HAŃDEREK)
– cukinia baby
– czerwona papryka
– ananas
– rucola
– liście rzodkiewki
– bazylia
– ser koryciński
– crema con Aceto Balsamico di Modena IGP classica
– olej rzepakowy do smaku.
Ananasa pokrój w plastry, grilluj jako pierwszego. Pokrój w trójkąty. Następnie grilluj pokrojoną w plastry cukinię.
Na półmisku skomponuj sałatkę zaczynając od liści rzodkiewki i rucoli.
Dopraw do smaku solą i pokrop olejem.
Międzyczasie pokrój w paski paprykę, tę wykorzystamy bez grillowania.
Grilluj kiełbasę sołtysa uprzednio pokrojoną w plastry. Grilluj ją jako ostatnią i wkomponuj w sałatkę na samym końcu ,aby była jeszcze dość ciepła przed podaniem.
Ser koryciński pokrój w grubsze trójkąty.
Całość dopraw zygzakami z włoskiego kremu z octem balsamicznym.
SMACZNEGO!
*Inspiracja zaczerpnięta z http://www.zkuchnidokuchni.pl