GUPTA Z CZERWONEJ FASOLI

GUPTA Z CZERWONEJ FASOLI

Składniki:
–  300g czerwonej fasoli,
–  1 mała cebula, drobno posiekana,
–  1 ząbek czosnku, posiekany,
–  1 łyżka kolendry, posiekanej,
–  1/2 szklanki orzechów włoskich, zmielonych,
–  1 łyżeczka mielonej kolendry,
–  1/2 łyżeczki cynamonu,
–  1 łyżeczka szafranu,
–  szczypta mielonych goździków,
–  2 łyżki oleju orzechowego (ostatecznie oliwa z oliwek),
–  1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
–  sól do smaku,
–  czerwona, mielona papryka.

 

Fasolę ugotować a następnie zmielić lub zmiksować na puree.
Do puree fasolowego dodać cebulę, czosnek, kolendrę, zmielone orzechy i przyprawy, a następnie posolić do smaku i posypać zmieloną papryką. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Z powstałej masy uformować niewielkie kulki, wielkości orzechów włoskich.
Kulki ułożyć na półmisku, polać je olejem orzechowym i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

Przepis pochodzi z http://www.sfinjak.wroclaw.pl

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania