Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Lato to czas, w którym rodzice zaczynają myśleć o bardziej zaawansowanych rozrywkach dla swoich pociech na świeżym powietrzu. Z pewnością jednym z pierwszych w takim momencie pomysłów jest piknik. A jeśli piknik, to także przekąski na piknik dla dzieci! Pogłębiamy więzy rodzinne, a przy okazji relaksujemy się na łonie natury i sycimy zdrowym jedzeniem.
Przy przygotowaniu pikniku należy pamiętać, że jedzenie, które się na nim pojawi, powinno być zróżnicowane, a także odpowiednio zabezpieczone. Właściwą ochronę stanowi kosz piknikowy zaopatrzony we wkłady chłodzące, dzięki którym przekąski zachowają idealny stan świeżości. Hańderek tworzy mięso najwyższej jakości, ale również te potrawy powinny być właściwie przygotowane i zabezpieczone.
Piknik to cały rytuał, a nie jedynie forma spożycia posiłku. Z racji na gry plenerowe i inne rodzaje rekreacji na łonie natury jesteśmy narażeni na ukąszenia komarów i kleszczy, dlatego warto przed wyprawą na piknik zaopatrzyć się w specjalne spreje, które uchronią nas przed uciążliwymi owadami. Przydatny okaże się też z pewnością koc, szczególnie zalecany jest specjalny koc piknikowy z warstwą izolacyjną na spodzie, dzięki któremu zwiększymy komfort odpoczynku, i który odgrodzi nas od zwierząt żyjących na glebie, takich jak mrówki i inne owady.
Dzieci uwielbiają poręczne jedzenie, którego spożywanie może być spontaniczne. Klasyką gatunku są kanapki z powodu ich prostego przygotowania. Można rozszerzać i zmieniać ich skład o wiele ciekawych dodatków tworząc kreatywne kombinacje, czego przykładem jest rosnący trend dodawania do kanapek pieczarek portobello. Hańderek oferuje najwyższej jakości każdego rodzaju produkty mięsne na kanapki na piknik.
Przekąski na piknik dla dzieci nie mogą obejść się też bez sałatek. Tutaj wachlarz możliwości jest naprawdę ogromny: do wyboru mamy gamę od sałatek z serem feta aż po te z tuńczykiem lub kurczakiem. Proste sałatki na piknik sprawdzają się zawsze. To może być świetny obiad na piknik. Z racji na porę roku, w której organizuje się pikniki, nieocenione będą owoce, takie jak truskawki i borówki, które zapewnią dzieciom zarówno smaczny, jak i zdrowy deser. Także piknik urodzinowy skorzysta z tych przepisów.
Alternatywą piknikową dla wyżej wymienionych potraw jest tortilla. Smacznym i pożywnym wariantem jest ta z kurczakiem. To najsmaczniejsze przekąski na piknik. Wystarczy podsmażyć placek i przygotować pierś z kurczak krojąc ją w kostkę. Następnie wypełniamy tortillę mięsem oraz wybranymi warzywami (tutaj mamy nieograniczony wybór, odpowiednie będą zarówno avocado, pomidory, czy papryka). Teraz wystarczy szczelnie zapakować jedzenie i smaczny obiad na piknik jest gotowy. Do tortilli niewątpliwie sprawdzą się mięsa firmy Hańderek, które łączą w sobie najwyższej próby smak z doskonałą świeżością. Oto jakie jedzenie na piknik możemy zaserwować.
Jedną z najsmaczniejszych i najprostszych do przygotowania sałatek jest sałatka w formie szaszłyka na zimno z wędliną. Jej przygotowanie jest szybkie, ponieważ nie trzeba niczego gotować ani smażyć. Na patyczki wystarczy nadziać suszone pomidory, kulki mozarelli, oliwki, cebulę oraz, oczywiście, wędlinę. Ta prosta sałatka na piknik jest idealnym daniem, które pozytywnie zaskoczy wszystkich uczestników. Szybkie przekąski na piknik? Sałatka będzie w sam raz.
Kanapki na piknik są świetnym rozwiązaniem, dającym duże pole manewru. Szczególnie godnymi polecenia są te z szynką z indyka, których delikatny smak sprawia, że są niezastąpionym rozwiązaniem na piknik z dziećmi. Aby przygotować takie kanapki, należy pomiędzy kromki chleba tostowego włożyć odpowiednie składniki (pomidor, papryka, wędlina, opcjonalnie ogórek i oliwki), a następnie przybić wykałaczką w celu utrwalenia konstrukcji dania.
A co jeśli chcemy urządzić piknik w porze obiadowej? Jakie dania mogą zostać podane na piknikowy obiad? Jedną z ciekawych opcji jest indyk na patyku. Do przygotowania potrawy dla około 5 osób potrzeba dwóch jajek, 500g mielonego mięsa z indyka, pół szklanki bułki tartej, pół szklanki parmezanu, ćwierć szklanki posiekanej pietruszki, szczypty soli i pieprzu, 300g żółtego sera, oraz 5 plastrów boczku – prosimy skorzystać z nagradzanego boczku marki Hańderek! Po wymieszaniu jajek i mięsa oraz po obtoczeniu powstałej mieszanki w serze i plastrach boczku, wystarczy włożyć potrawę do piekarnika na czas 40 minut i piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza. W czasie pieczenia możemy zająć się przygotowaniem innych potraw na wymarzony piknik.
Mamy nadzieję, że nasze przepisy przypadną Państwu do gustu. Okazuje się, że na piknikach dzieci mogą jeść smacznie i zdrowo, a przy tym świetnie się bawić!