Nasza oferta

Filet wędzony z indyka GAZ

Produkt z peklowanego fileta indyczego, z dodatkiem białka wieprzowego I wody, wędzony. Filet indyczy 75%, woda, sól, białko sojowe, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, kolagenowe białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty, ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Wędzone mięso z indyka to delikatny smak i wyrazisty aromat dymu wędzarniczego. Wędzony filet jest propozycją dla najbardziej wybrednych. Chude mięso indycze wzbogacone o białko wieprzowe przygotowuje się według tradycyjnej receptury, najpierw je peklując, a następnie na długi czas pozostawiając w wędzarni.

Plastry wędzonej szynki z indyka przede wszystkim podaje się na zimno, jako dodatek do talerza wędlin i kanapek. Mięso to często podawane jest także na ciepło, w tym także w towarzystwie przygotowanej do niego glazury, na przykład z musztardy, albo, lekko przełamując smaki, słodkiej żurawiny bądź miodu.