X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
danie portugalskie
  • 14 lipca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia portugalska: mieszanka ognia i pasji zamknięta w zupach i daniach mięsnych

Kuchnia portugalska jest niezwykle różnorodna, smaczna i pełna aromatów, a zarazem dość prosta – z niewielkiej ilości składników tworzy się w niej prawdziwe portugalskie przysmaki. Dania pochodzące z tego kraju przygotowuje się przede wszystkim z owoców morza i mięs, w tym szczególnie wołowiny i wieprzowiny. Jakie potrawy portugalskie są warte spróbowania, a nawet przygotowania we …

Czytaj
letnie szaszłyki
  • 30 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Letni obiad – lekkie dania obiadowe na upalne dni

Wraz ze wzrostem temperatury i zmianą pory roku na lato modyfikują się również nasze upodobania kulinarne. Rezygnujemy z rozgrzewających, ciężkich dań na rzecz posiłków lekkich, szybkich w przygotowaniu i pełnych kolorowych, sezonowych warzyw. Jakie dania najlepiej sprawdzą się na letni obiad? Poznaj nasze propozycje! Letni obiad – czas lekkich sałatek, grillowanych mięs i zup na …

Czytaj
  • 27 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Nowości na grilla w ofercie Hańderka: aromatyczne kiełbasy i kaszanki na ruszt

Dania z grilla mają swój niepowtarzalny smak i aromat, który przywodzi na myśl letnie popołudnia spędzane na świeżym powietrzu w towarzystwie najbliższych. Wykorzystaj piękną pogodę i zamiast gotować w domu, przygotuj potrawy na grillu! Kiełbasa na grilla to tradycyjny wybór, ale wcale nie jedyny. Możesz grillować także inne rodzaje mięs, sery, czy warzywa. W ofercie …

Czytaj
  • 20 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Obiad na niedzielę: 5 pomysłów na wyjątkowo smaczne dania

W kuchni polskiej znajdziemy wiele pysznych tradycyjnych i nowoczesnych dań. Te przepyszne zupy, drugie dania i inne przysmaki gwarantują to, że nasza kuchnia jest jedną z najlepszych na świecie. Jakie więc smaczne dania przyrządzić na niedzielny obiad i inne okazje? Poniżej kilka propozycji. Obiad na niedzielę – mięsna uczta, która przypomni Twojemu podniebieniu, jak smakuje …

Czytaj
  • 14 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia turecka: sis, adana, burek i pierożki manti, czyli smaki Turcji, których nie możesz sobie odmówić

Szukasz ciekawego pomysłu na obiad albo dania, które możesz podać swoim gościom? Prostego w wykonaniu, wyrazistego w smaku, nietypowego i po prostu smacznego? Przygotuj danie z kuchni tureckiej takie jak kebab Adana, pyszne szaszłyki z kurczaka Tavuk Sis albo pierożki manti. Ciekawie brzmiące nazwy skrywają pyszne tureckie przysmaki, które przygotujesz bez żadnych szczególnych umiejętności kulinarnych. …

Czytaj
techniki grillowania
  • 2 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Sztuka grillowania: techniki grillowania, które nadadzą mięsu wyrafinowany smak

Grillowanie jest jedną z najczęściej wybieranych ciepłych form przygotowywania potraw. Można grillować mięsa, warzywa, sery lub owoce. Jakie są najczęstsze techniki grillowania? Możecie przeczytać w naszym tekście. Sekrety mistrzów grilla: techniki grillowania – jak uzyskać perfekcyjną chrupkość i soczystość mięsa? Jak zrobić idealne mięso na grilla? Jak długo smażyć mięso na grilla? To najczęściej zadawane …

Czytaj
żeberka na grilla
  • 2 czerwca, 2023
  • Kucharz Hańderek

Żeberka z grilla w amerykańskim stylu – aromatyczne BBQ

Sezon grillowy w pełni, czas więc wykorzystać jego uroki i rozpocząć świętowanie! Doskonale na grilla sprawdzą się żeberka. Delikatne, wyraziste i miękkie mięso od lat uwielbiane jest przez smakoszy! Tym bardziej warto poświęcić mu więcej uwagi, że w maju w USA i Kanadzie od lat odbywają się mistrzostwa przyrządzania żeberek na grillu, estiwale żeberkowe a …

Czytaj
rosół na komunię
  • 12 maja, 2023
  • Kucharz Hańderek

Menu na komunię – domowe dania obiadowe dla całej rodziny

Komunia święta jest ważnym wydarzeniem katolickim dla dzieci. Wtedy po raz pierwszy przyjmują Eucharystię. To wielkie przeżycie dla dzieci oraz całej rodziny. Ważnym elementem jest przyjęcie komunijne. Co ugotować na komunię? Jakie ciasta, desery oraz przystawki wybrać? I jak ugościć rodzinę? Menu na komunię: propozycja dań, które zadowolą każde podniebienie Nie ma znaczenia, czy komunię organizujemy w …

Czytaj
potrawy kuchni hiszpańskiej paella
  • 12 maja, 2023
  • Kucharz Hańderek

5 potraw kuchni Hiszpańskiej – kuchnia iberyjska na obiad i kolację

Potrawy kuchni hiszpańskiej są w Polsce nieco niedoceniane. Częściej sięgamy po kuchnię włoską lub francuską, a szkoda. Kuchnia hiszpańska ma bowiem proste przepisy i smakuje naprawdę wybornie. Jej wielką zaletą jest różnorodność smaków i aromatów. Każdy znajdzie tu coś wyjątkowego dla siebie. Kuchnia hiszpańska – zanurz się w oceanie smaków i bogactwie aromatów Kuchnia hiszpańska, …

Czytaj
typowe angielskie śniadanie
  • 26 kwietnia, 2023
  • Kucharz Hańderek

Angielskie śniadanie: kultowy posiłek z fasolką i kiełbaskami

Tradycyjne angielskie śniadanie jest sycące i pełne różnorodnych składników. Zapewnia ono energię nie tylko na pierwszą część dnia – jego kaloryczność sprawia, że to dobry wybór dla każdego, kto nieprędko przysiądzie do następnego posiłku. Co wchodzi w skład full English breakfast i jak je przygotować? W tym artykule znajdziesz zbiór przydatnych wskazówek. Co zawiera typowe …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • …
  • 16

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024
Nowe smarowisła mięsne od Hańderka
24 kwietnia, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!