Nasza oferta
Zrazówka ciemno wędzona GAZ
Produkt z peklowanego mięśnia szynki wieprzowej, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Mięso z szynki wieprzowej 74%, woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (zawiera soję), ekstrakty przypraw, ekstrakty ziół, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.
Zrazówka ciemno wędzona różni się nieco od tradycyjnej szynki z mięśnia wieprzowego swoim kolorem i konsystencją. Długi proces tradycyjnego wędzenia w naturalnym dymie sprawia, że mięso przenika charakterystycznym aromatem wędzarniczym, którego nadmiar znika podczas jego parzenia. Zachowuje ono jednak swój głęboki kolor i smak, w którym da się wyczuć drzewne nuty.
Wędzona zrazówka to dobry wybór do pieczywa i na deskę mięs podawaną na świątecznym stole. To delikatne mięso świetnie sprawdzi się również jako dodatek do sosów, ziemniaków, kiszonek, roladek, a nawet warzywnego lecza.