+48 33 817 71 94

ZUPA Z KURCZAKA Z KAJMAKIEM

SKŁADNIKI:
–  1 kurczak,
–  1 – 1,5 litra ciepłej wody,
–  40 g smalcu,
–  250 g kajmaku (wersja domowa to zmiksowany serek kremowy z masłem w proporcji pół na pół),
–  2 cebule,
–  20 g mąki,
–  czerwona papryka,
–  pieprz, sól,
–  pół pęczka natki pietruszki.

 

Umyć kurczaka, pokroić na kawałki, osuszyć. Rozgrzać smalec i smażyć kurczaka na złoto. Wyjąć i trzymać w cieple. Na pozostałym tłuszczu smażyć cebulę, dodać kajmak, czerwoną paprykę, pieprz. Wlać wodę, włożyć mięso, posolić, popieprzyć. Gotować aż mięso będzie miękkie. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać cieplutkie.

Smacznego!

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.grumko.blox.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing