+48 33 817 71 94

Ciabatta z panierowaną włoską szynką

Składniki na kanapkę:
– szynka włoska (Hańderek)
– bułka, bagietka rustykalna lub ciabatta
– cebula
– pomidor
– mix sałat
– avocado
– ogórek kiszony lub konserwowy
– ser żółty
– ser z błękitna pleśnią
– keczup
– sos czosnkowy

Składniki na ciasto:
– 1 jajko
– 1/2 szkl. maki
– 1/3 szkl. mleka
– mała szczypta soli
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
– szczypta chili (można pominąć jeśli nie lubicie ostrych)
– 1/4 łyżeczki ostrej papryki
– mąka do obtaczania bezpośrednio przed smażeniem
– olej do smażenia

Składniki na ciasto bardzo dokładnie wymieszać lub zmiksować.
Szynkę pokroić w plastry o grubości ok 7mm.
Ciabattę przekroić wzdłuż. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Cebulę obrać i pokroić w krążki, pomidora i sery w plasterki, ogórka wzdłuż. Avocado obrać i pokroić w plastry.
Ciabatte podpiec w piekarniku. w tym czasie usmażyć szynkę.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Szynkę zanurzyć w cieście, a następnie obtoczyć dokładnie w mące. Smażyć z każdej strony na złoto.

Ciabattę wyjąc z piekarnika. Układać kolejno:

1. keczup
2. ser żółty
3. usmażona szynka
4. sos czosnkowy
5. cebulka
6. ogórek
7. pomidor
8. mix sałat
9. avokado
10. ser pleśniowy
11. druga część ciabatty.
Podawać najlepiej ciepłe. Smacznego 🙂

https://mojepasjekrakow.blogspot.com/

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing