
Sałatka z bobu z kiełbaskami i serem pleśniowym.
Składniki
Przygotowanie
Dodatkowe wskazówki
Składniki:
– 560g ugotowanego i obranego bobu
– 1 opakowanie kiełbasek Włoskich (Hańderek)
– 1 papryka żółta
– 1 cebula
– 3 szt. pomidorków koktajlowych (żółte i pomarańczowe)
– ziarna słonecznika i dyni do posypania
– prażona cebulka do posypania
– świeży koperek posiekany
– ser z błękitną pleśnią
– olej rzepakowy.
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbaski pokroić w talarki. Olej rozgrzać na patelni.
Podsmażyć cebulkę i paprykę. Kiełbaski grillować lub podsmażyć na patelni grillowej.
Ugotowany i obrany bób wrzucić do papryki, wmieszać kiełbaski. Chwilę podsmażać. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek.
Wyłożyć na półmisek. Posypać prażoną cebulką, słonecznikiem i dynią.
Na wierzchu pokruszyć ser pleśniowy. Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych. Podawać od razu.
Smacznego.
http://mojepasjekrakow.blogspot.com/2018/07/saatka-z-bobu-z-grillowanymi-kiebaskami.html