Sałatka z bobu z kiełbaskami i serem pleśniowym

Sałatka z bobu z kiełbaskami i serem pleśniowym

Składniki: – 560g ugotowanego i obranego bobu – 1 opakowanie kiełbasek Włoskich (Hańderek) – 1 papryka żółta – 1 cebula – 3 szt. pomidorków koktajlowych (żółte i pomarańczowe) – ziarna słonecznika i dyni do posypania – prażona cebulka do posypania – świeży koperek posiekany – ser z błękitną pleśnią – olej rzepakowy. Paprykę i cebulę

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 minut
Czas gotowania 0 minut
Gotowe w 0 minut
Danie dla osób 4
Poziom trudności Łatwe

Składniki

Składniki:
560g ugotowanego i obranego bobu
1 opakowanie kiełbasek Włoskich (Hańderek)
1 papryka żółta
1 cebula
3 szt. pomidorków koktajlowych (żółte i pomarańczowe)
ziarna słonecznika i dyni do posypania
prażona cebulka do posypania
świeży koperek posiekany
ser z błękitną pleśnią
olej rzepakowy.

Sposób przygotowania

  1. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kiełbaski pokroić w talarki. Olej rozgrzać na patelni.
  2. Podsmażyć cebulkę i paprykę. Kiełbaski grillować lub podsmażyć na patelni grillowej.
  3. Ugotowany i obrany bób wrzucić do papryki, wmieszać kiełbaski. Chwilę podsmażać. Zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek.
  4. Wyłożyć na półmisek. Posypać prażoną cebulką, słonecznikiem i dynią.
  5. Na wierzchu pokruszyć ser pleśniowy. Udekorować połówkami pomidorków koktajlowych. Podawać od razu.

Dodatkowe wskazówki

Smacznego!