Koreczki z białą kiełbasą
Składniki: – biała kiełbasa parzona (Hańderek) – ogórki kiszone – jajka przepiórcze – kiełki brokułu i rzodkiewki – chrzan. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę również ugotować. Kiełbasę i ogórki pokroić w plasterki. Na drewniane widelczyki lub wykałaczki nabić kiełbasę, ogórek i połówkę jajka. Ułożyć na półmisku posypać kiełkami. Na każde jajko nałożyć niewielką ilość …
Składniki
biała kiełbasa parzona (Hańderek)
ogórki kiszone
jajka przepiórcze
kiełki brokułu i rzodkiewki
chrzan.
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę również ugotować. Kiełbasę i ogórki pokroić w plasterki.
- Na drewniane widelczyki lub wykałaczki nabić kiełbasę, ogórek i połówkę jajka.
- Ułożyć na półmisku posypać kiełkami. Na każde jajko nałożyć niewielką ilość chrzanu.