Kiełbaski Stroganoff
SKŁADNIKI:
– 45 dag kiełbasy,
– 2 posiekane cebule,
– 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
– masło lub margaryna,
– 1/4 szklanki koncentratu pomidorowego lub keczupu,
– 1 łyżka musztardy,
– 1 kostka rosołowa,
– 1 szklanka wody,
– sól i pieprz,
– pół szklanki kwaśnej śmietany.
Pokroić kiełbasę w podłużne paseczki. Podpiec delikatnie na tłuszczu, aby nabrały jasno brązowego koloru. Dodać cebulę, paprykę, koncentrat pomidorowy, musztardę, kostkę bulionową oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wmieszać śmietanę. Podawać z ryżem.
Smacznego!