Kiełbaski Stroganoff

Kiełbaski Stroganoff

SKŁADNIKI:
–  45 dag kiełbasy,
–  2 posiekane cebule,
–  1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
–  masło lub margaryna,
–  1/4 szklanki koncentratu pomidorowego lub keczupu,
–  1 łyżka musztardy,
–  1 kostka rosołowa,
–  1 szklanka wody,
–  sól i pieprz,
–  pół szklanki kwaśnej śmietany.

 

 

Pokroić kiełbasę w podłużne paseczki. Podpiec delikatnie na tłuszczu, aby nabrały jasno brązowego koloru. Dodać cebulę, paprykę, koncentrat pomidorowy, musztardę, kostkę bulionową oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wmieszać śmietanę. Podawać z ryżem.

Smacznego!

 

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania